Judecătorul Laurenţiu Anghel: „Am primit 4 ani pe nedrept“

Judecătorul Laurenţiu Anghel: „Am primit 4 ani pe nedrept“

909
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Laurenţiu Anghel, unul dintre judecătorii condamnaţi la închisoare pentru trafic de influenţă, a declarat în Exclusivitate pentru ziarul „Lupa“ că a fost condamnat la închisoare pe nedrept.
de Alexandra Ispas

Procurorii DNA au solicitat magistraţilor condamnarea judecătorului Laurenţiu Anghel după ce acesta cu magistratul Bogdan Diaconescu, împreună cu avocaţii Octavian Ciucă şi Ion Militaru, au cerut mită 45.000 de euro de la trei persoane arestate cărora le-au promis că îi vor ajuta să primească pedepse mult mai mici. După condamnarea sa la o pedeapsă privativă de libertate pentru o perioadă de patru ani, Laurenţiu Anghel a stat de vorbă cu reporterul Lupa. Acesta susţine că nimic din ce scrie în dosar nu este adevărat. „Nu există probe împotriva mea. Cei doi avocaţi s-au folosit de numele meu şi al lui Bogdan Diaconescu, atunci când au vorbit cu deţinuţii. Este adevărat că există unele interceptări telefonice, dar care nu au nicio legătură cu mine. Există doar suspiciuni şi nimic altceva. Până la urmă trebuie dovedit faptul că noi am cerut bani unor deţinuţi“, a spus judecătorul Laurenţiu Anghel.

Condamnaţi la închisoare

Judecătorul Laurenţiu Anghel a fost condamnat la 4 ani de închisoare, iar Bogdan Diaconescu la 4 ani şi 6 luni de detenţie. Cei doi avocaţi au fost condamnaţi şi ei la închisoare, primul are de executat un an şi jumătate, iar cel de-al doilea doar un an. „Am primit patru ani pe nedrept. Cum am spus şi la proces eu pe avocatul Militaru nici măcar nu îl cunosc. Cum puteam să mă duc eu la el şi să îi cer bani pentru a favoriza un deţinut? Până la urmă unul dintre denunţători a fost condamnat la închisoare. Asta cred că spune multe. Dacă eu şi Bogdan Diaconescu am fi intervenit în dosar aşa cum s-a spus, acum nu era liber?“, a mai spus Anghel. Procurorii DNA relatau în 2010 că au găsit 20.000 de euro în casa lui Luarenţiu Anghel, bani proveniţi din mită. Judecătorul Anghel a spus că banii îi împrumutase de la avocatul Ciucă.

A dat sentinţe controversate

Unul dintre dosarele care au trecut prin mâna lui Laurenţiu Anghel a fost şi cel al lui Leo de la Strehaia. „Prinţul ţiganilor“ a fost condamnat în anul 2004 pentru delapidare, evaziune fiscală, înşelăciune şi uz de fals la patru ani de închisoare. Leo de la Strehaia a făcut recurs, iar judecătorul Anghel a decis suspendarea excutării sentinţei penale până la judecarea cazului. Laurenţiu Anghel are în spate o carieră de 13 ani. A fost mai întâi procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, apoi judecător la Judecătoria Craiova, iar din 2003 a fost promovat la Tribunalul Dolj.

Sursa: lupamea.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    216

    Taci ca puti!

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    385

    Nu iese fum fara foc …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.