Mihai Fifor: Ne pregătim pentru sezonul rece

Mihai Fifor: Ne pregătim pentru sezonul rece

607
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor se preocupă în această perioadă de pregătiri pentru sezonul rece. Mai precis, ministrul secretar de stat Mihai Fifor se întâlneşte cu primari ai mai multor oraşe din ţară pentru a realiza o situaţie a datoriilor pe care administraţiile le au către furnizorii de combustibil sau gaz.

În cazul Craiovei, discuţiile au început cu mai multe săptămâni în urmă pentru rezolvarea situaţiei datoriilor Regiei de Termoficare Craiova.

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor este interesată, în această perioadă, să realizeze o situaţie la nivel naţional cu administraţiile locale ce înregistrează probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie termică dar şi gaze naturale. Cel care coordonează această activitate este ministrul secretar de stat Mihai Fifor, preşedintele PSD Craiova. „Dorim să facem o analiză pe tema termiei, acum înainte de sezonul rece, să realizăm o situaţie a datoriilor pe care le au administraţiile locale faţă de furnizorii de combustibil şi gaze naturale. Dorim să îi sprijinim înainte ca sezonul rece să se instaleze şi să existe probleme în rândul populaţiei. Ne dorim ca oamenii să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate”, a declarat ministrul secretar de stat Mihai Fifor. Printre oraşele cu probleme speciale se numără şi Bucureştiul dar şi Galaţiul. De asemenea, la Paşcani şi Mangalia, oraşe unde s-a aplicat OUG 69/2011 pentru modificarea OG 36/2006 privind instituirea preţurilor locale de referinţă pentru energia termică furnizată populaţiei prin sisteme centralizate, s-a decis blocarea sumelor din cotele defalcate până la plata datoriilor către furnizorii de servicii. „Există datorii foarte mari în special la furnizorul de gaze naturale şi dorim să deblocăm situaţia astfel încât în sezonul rece aceste administraţii locale să întâmpine probleme iar locuitorii să stea în frig”, a mai declarat Mihai Fifor.

Craiova, o situaţie aparte

Situaţia Regiei de Termoficare Craiova se află pe lista priorităţilor ministrului secretar de stat Mihai Fifor. „Situaţia Craiovei este una specială. Doamna primar Lia Olguţa Vasilescu face eforturi constante pentru rezolvarea problemelor de la Regia de Termoficare Craiova iar pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor reprezintă o problemă specială pe care dorim să o rezolvăm cât mai repede. Încercăm să clarificăm în timp foarte scurt situaţia cu CET II”, a declarat ministrul secretar de stat Mihai Fifor. La Ministerul Administraţiei şi Internelor au existat mai multe întâlniri pe marginea situaţiei datoriilor pe care Regia de Termoficare Craiova le înregistrează către Complexul Energetic Oltenia. Pentru a se găsi soluţia optimă, Ministerul Administraţiei şi Internelor dar şi Primăria Craiova a solicitat un studiu pe acest caz special ce va fi realizat de Institutul de Studii şi Proiectări Energetice S.A. Există mai soluţii pe care speciliştii le iau în calcul pentru deblocarea situaţiei însă se doreşte a se identifica cea mai viabilă pentru municipalitatea craioveană dar şi pentru locuitorii municipiului Craiova.

Vin banii pentru reabilitarea punctelor termice

Ministrul secretar de stat Mihai Fifor susţine că săptămâna viitoare vor ajunge la Craiova cele 2,8 milioane lei destinate pentru reabilitarea reţelei de alimentare cu energie termică dar şi a punctelor termice din municipiul Craiova. „Municipalitatea craioveană va contribui şi ea cu o sumă similară la derularea acestui proiect de reabilitare a conductelor pentru energia termică dar şi a punctelor termice. La Ministerul Administraţiei şi Internelor se lucrează intens pentru ajutarea municipiului Craiova şi a cetăţenilor acestuia”, a subliniat ministrul secretar de stat Mihai Fifor.

Sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    384

    La prima zapada … strazi blocate … nu trebuie sa ma asigure cu nimic, sunt deja sigur …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.