Evaziune fiscală la Fabrica de Zahăr Corabia

Evaziune fiscală la Fabrica de Zahăr Corabia

626
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ca în majoritatea cazurilor de evaziune fiscală cu TVA intracomunitar, societatea corăbiană întocmea documente fictive prin care livra zahăr către o societate din spaţiul intracomunitar, însă, în realitate, comerţul se făcea între firme de pe teritoriul României.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Olt, au stabilit că în perioada octombrie 2011 – februarie 2012, SC Zahăr Corabia SA a efectuat 75 de livrări intracomunitare către o societate comercială din Ungaria.

„Activităţile au avut ca obiect 1.659 tone de zahăr, în valoare de 6.126.810 lei şi au fost efectuate fără a colecta TVA-ul, pe facturile externe fiind înscrisă menţiunea – scutit, conform prevederilor Codului Fiscal”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Două firme din Craiova, paravanul evaziunii

Documentele verificate de poliţişti şi comisarii Gărzii Financiare Olt au arătat că în realitate, livrările au fost făcute prin intermediul a cinci firme de transport, care au dus cele aproximativ 1.700 tone de zahăr la două societăţi din Craiova. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că livrările de zahăr efectuate de societatea comercială din Corabia către cea din Ungaria nu se încadrează la scutirea de TVA, astfel că bugetul de stat a fost prejudiciat cu 1.470.434 lei, reprezentând TVA necolectată.

„Pentru recuperarea prejudiciului vom institui sechestru asigurator pe bunurile firmei”, ne-a declarat Cristian Voiculescu, şeful SIF Olt.

La începutul acestei luni, şi Garda Fianciară Olt a pus sechestru asigurator pe marfă în valoare de aproximativ 30 miliarde lei şi a blocat rambursări ale TVA de 40 miliarde.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.