„Liberalul” Carol Kovacs, candidat PDL la parlamentare

„Liberalul” Carol Kovacs, candidat PDL la parlamentare

299
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Fostul liberal spune că s-a alăturat echipei PDL Olt din mai multe motive, unul, şi poate cel mai important, este acela că în România este nevoie de opoziţie.


„Am decis să fac acest pas din mai multe motive, dar fără vreo pretenţie de a ocupa vreo funcţie anume. Formaţia mea, după cum bine o ştiţi, a rămas aceea de om de dreapta. Cred că nu pot fi băgat în categoria traseiştilor pentru că nu am trecut la un alt partid din 2009, când am încetat să mai fac politică în PNL, aşa cum nu mă puteţi acuza de carierism, pentru că venirea mea nu a fost făcută din dorinţa de a ocupa eu ştiu ce funcţii. Dacă ar fi fost aşa, eventual treceam la PDL înainte de alegerile locale ca să ocup o funcţie de consilier local sau judeţean. Cred că astea sunt dovezi în sprijinul afirmaţiilor mele”,
a declarat Carol Kovacs, în cadrul primei conferinţe de presă în calitate de pedelist.

Vizează Colegiul 1 Senat

Deşi nu a spus-o direct, Kovacs şi-ar dori să candideze pe Colegiul 1 Senat, chiar dacă nu se bucură de sprijinul primarilor în condiţiile în care PDL-ul are un singur primar. Fostul inspector şcolar general al judeţului Olt speră să se poată baza pe prietenia primarilor pe care i-a putut ajuta prim modernizarea şcolilor şi grădiniţelor.

 

„Aş vrea să candidez, sigur, pe un colegiu câştigător. N-aş vrea să candidez pe un colegiu unde candidatul se ştie dinainte că va lua 50% plus 1. Toţi candidaţii trebuie să muncească şi procentele se adună, iar la nivel naţional contează, cu cât procentul este mai mare, cu atât numărul de parlamentari creşte. Contează munca fiecăruia”, a spus Kovacs.

Prin trecerea şi candidatura din partea PDL speră să poată ajuta la dezvoltarea şi modernizarea activităţii autorităţilor locale.

 

„Datorită experienţei pe care am acumulat-o de-a lungul anilor am ajuns la concluzia că executivul este baza, chiar dacă eşti parlamentar, nu poţi rezolva nicio problemă dacă nu eşti într-o colaborare strânsă cu autoritatea locală. Parlamentarii care s-au rupt de problemele localităţilor s-au îndepărtat încet, încet şi de partide”, a precizat Carol Kovacs.

Sâmbătă, pedeliştii îşi definitivează candidaturile

Potrivit preşedintei PDL Olt, Siminica Mirea, în acest moment nu sunt definitivate numele celor care vor candida din partea Alianţei România Dreaptă – PDL, Forţa Civică, PNŢCD, cum nici colegiile nu au fost stabilite.

 

„Deocamdată nu vă pot da numele niciunui deputat sau senator. Sâmbătă, vom avea o întâlnire în cadrul căreia vom lua o hotărâre făcând o analiză a propunerilor Partidului Democrat Liberal, ale Foţei Civice şi PNŢCD-ului. Nu aş vrea să dau acum nişte nume, care să nu treacă de Comisia de Etică a doamnei Macovei”, a spus Siminica Mirea.

Un alt motiv pentru care nu sunt făcute publice numele celor ce vor candida este că pentru majoritatea colegiilor există mai mulţi doritori. Cu toatea acestea, pe Colegiul 7 Corabia – Camera Deputaţilor, PDL-ul are un singur candidat, Gheorghe Ciucu. Pentru un alt colegiul important, Colegiul 1 Slatina, pedeliştii au trei variante la Camera Deputaţilor şi una la Senat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.