Lucrările de reabilitare a monumentului „Casa Bengescu” au ajuns la final

Lucrările de reabilitare a monumentului „Casa Bengescu” au ajuns la final

263
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lucrările de reabilitare şi restaurare a monumentului istoric „Casa Bengescu”, de pe strada Brestei Nr.24, s-au încheiat. Imobilul, monument istoric de grupă valorică B, a fost restaurat printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. „La data de 17 septembrie a avut loc întâlnirea finală în cadrul proiectului «Consolidare, restaurare şi refuncţionalizare cu valorificare patrimoniu – cultural». Evenimentul a avut drept scop reunirea beneficiarilor direcţi şi indirecţi, conservatori, restauratori, reprezentanţi ai echipei de proiect cu scopul de a crea un cadru organizat şi eficient pentru comunicarea directă între toţi participanţii, lansându-se întrebări şi teme de discuţie, exprimându-se idei, sugestii şi generându-se un feed – back consistent şi imediat”, a declarat Mariana Pasmangia, coordonator Birou Proiecte în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. La întâlnire a fost prezent şi Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Imobilul deţine un muzeu de artă eclezială, un laborator de restaurare icoane, un laborator de restaurare carte veche, o bibliotecă de carte veche, o bibliotecă documentare viitori restauratori, două depozite de carte veche, o sală de conferinţe, o sală multimedia, trei săli de schimburi interculturale, trei săli de pregătire a viitorilor restauratori.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5, “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Valoarea proiectului este de aproximativ 16.000.000 de lei.
Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.