Studenţii teologi, binecuvântaţi de Mitropolitul Olteniei la deschiderea anului universitar

Studenţii teologi, binecuvântaţi de Mitropolitul Olteniei la deschiderea anului universitar

298
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

teologie 1 Studenţii teologi, binecuvântaţi de Mitropolitul Olteniei la deschiderea anului universitar poze
Studenţii Facultăţii de Teologie din Craiova au participat astăzi (luni, 1 octombrie) la festivitatea de deschidere a noului an universitar, 2012-2013. În mijlocul lor a fost prezent Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

Anul universitar 2012-2013 a început pentru studenţii craioveni prin tradiţionala festivitate de deschidere, organizată în incinta universităţilor din Cetatea Băniei. Ca de fiecare dată, evenimentul a fost precedat de o întrunire solemnă a cadrelor didactice şi delegaţilor din partea autorităţilor locale şi de stat, în Sala Albastră a Universităţii, printre care senatorul Mircea Geoană, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei. În deschidere, un sobor de preoţi profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova a oficiat slujba de Te Deum. A urmat şirul alocuţiunilor, rostite de oficialităţile invitate la eveniment. Ceremonia universitară a luat sfârşit printr-un concert susţinut în holul instituţiei de Corala Teatrului Liric „Elana Teodorinii” din Craiova.

Studenţii, binecuvântaţi de IPS Irineu

Pentru studenţii teologi, începutul de an universitar a fost marcat de întrevederea cu IPS Părinte Irineu. Adunaţi în Sala de curs 502, tinerii teologi au primit binecuvântarea şi povaţa arhierească a Mitropolitului Olteniei, care le-a vorbit despre importanţa şi rolul pe care îl au în sânul Bisericii Ortodoxe şi în dezvoltarea învăţământului teologic. „Trebuie să ne pregătim prin inteligenţa noastră, dată de Dumnezeu, şi să ne silim prin nevoinţa de a învăţa pentru a înălţa spiritul nostru dincolo de materialitatea lumii acesteia. Prin teologie noi nu facem decât să ne educăm pentru a deveni oameni într-o societate în derivă. Trebuie să aveţi dorinţa ca, prin învăţătură, să ajungeţi la culmile cele mai înalte ale spiritualităţii şi ale desăvârşirii creştine. În acest demers trebuie să daţi dovadă de multă corectitudine, de atenţie şi de responsabilitate”, le-a spus studenţilor IPS Părinte Mitropolit Irineu. La acest eveniment au fost prezenţi preoţii profesori, care le-au adresat studenţilor îndemnuri şi încurajări spre spor la învăţătură. „Bucuria începutului de an este ancorată pe dorinţa noastră de a ne angaja într-un proces de cercetare şi de lucru duhovnicesc, pentru că acesta asigură finalitatea actului de educaţie în perspectiva teologică. De aceea, rugămintea noastră este ca studenţii noştri să caute experienţa lucrului descoperit în carte şi bucuria de a avea cunoştinţele şi cunoaşterea lui Dumnezeu ca act de cunoaştere personală. Le dorim, de asemenea, ca la acest nou început să caute mai întâi comuniunea cu Dumnezeu, care este finalitatea tuturor demersurilor noastre”, a mărturisit preotul lect. univ. dr. Adrian Ivan, titularul Catedrei de Catehetică – Omiletică din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova.
La acest început de an, Facultatea de Teologie din Craiova are, pe lângă specializările de Doctorat, Masterat şi Telogie-Pastorală (licenţă) şi o nouă secţie, de Artă Sacră.

 

button Studenţii teologi, binecuvântaţi de Mitropolitul Olteniei la deschiderea anului universitar poze
Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.