Încă patru luni până la o nouă faţă a Şcolii Profesionale Speciale...

Încă patru luni până la o nouă faţă a Şcolii Profesionale Speciale Balş

340
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste patru luni, elevii Şcolii Profesionale Speciale Balş vor învăţa în săli complet refăcute, dotate cu mobilier nou, vor face practica în atelierele de tricotaj şi tâmplărie cu utilaje moderne, iar în spaţiile destinate recuperării vor avea de asemenea aparatură la standarde actuale. Cel puţin asta speră responsabilii judeţeni, care la jumătatea perioadei de execuţie a lucrărilor spun că totul se desfăşoară în grafic, iar termenul de opt luni rezervat reabilitării şcolii va fi respectat. Până acum s-au demolat zidurile interioare din cărămidă, s-au demontat burlanele, precum şi majoritatea uşilor şi ferestrelor din lemn, trecând-se şi la lucrările de interior. Constructorul a raportat şi realizarea integrală a amenajărilor exterioare.

Dotarea cu echipamente, aparatură şi utilaje face deja obiectul documentaţiei pentru licitaţia pe loturi, care se pregăteşte în prezent la Consiliul Judeţean. Calculatoare, sistem interactiv de răspuns la întrebări, table şcolare interactive, copiatoare şi televizor pentru cabinete şi săli de clasă; canapea medicinală, masă de tratament, ministerilizatoare, taliometru, tensiometre, cântar stetoscop, mic inventar chirurgical etc. pentru sala de tratament şi cabinetul medical; plasă de gimnastică, trambulină şcolară, pat refacere masaj, bicicletă eliptică, bancă abdomen, mingi medicinale, echipamente sportive etc. pentru sala de kinetoterapie; mobilier pentru sala profesorală; scule şi echipamente pentru atelierul de tâmplărie, maşini industriale de tricotat pentru cele două ateliere etc. sunt repere care vor fi licitate în curând.

 

Valoarea totală a proiectului este de 284.000 euro, iar lucrările de reabilitare se cifrează la peste 370.000 lei. Ultimele reparaţii au fost făcute aici în urmă cu aproape 12 ani, la preluarea unităţilor şcolare din administrarea inspectoratului şcolar. De noile condiţii vor benefia aproape 100 de elevi cu nevoi speciale, mulţi dintre ei au trecut prin şcoala ajutătoare, iar starea sănătăţii le permite să înveţe şi, ulterior, să practice o meserie. Şcoala Profesională Specială Balş se află, alături de Şcoala Ajutătoare Specială Balş, în administrare judeţeană. Cea din urmă a fost reabilitată, tot în baza unui proiect european, în 2011, valoarea respectivului proiect fiind de aproximativ 2,4 milioane lei.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.