Cupa Bibanul în parcul Nicolae Romanescu

Cupa Bibanul în parcul Nicolae Romanescu

370
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

În concurs s-au înscris persoane între 11 şi 90 de ani, care doreau să câştige concursul “Bibanul CUP 2012”.

La acest concurs s-au  înscris copiii, femei, dar şi  pescari cu experienţă.  Câştigătorii au fost Bogdan Buzatu, cu 3,110 kg de peşte prins, urmat, pe locul II, de Dorel Bundaru (2,900 kg), în timp ce pe locul III s-a clasat Cosmin Costelin (2,78 kg). Alexandru Borăscu, de 11 ani, a primit premiul pentru cel mai tânăr concurent, dar şi o diplomă pentru locul al patrulea din concurs, cu 2,210 kg de peşte prins.

Cel mai vârsnic concurent are 90 de ani şi pescuişte de când se  ştie “Nici nu-mi mai aduc amite când am pus prima dată mâna pe undită, eram tânăr. Eu stau la Făcăi şi ne duceam la Jiu şi aveam cârlige, făceam şire de cârşlige şi le aruncam în apă şi acolo era mult peşte, la fiecare cârlig prindeam câte un peşte.  Cea mai mare capătură a fost un somn de 32 de  kilograme. Dar să ştiţi că îmi place şi saramura, dar mai ales cel prăjit. Am ajuns la acestă vârstă şi datorită peştelui mâncat. Este sănătos şi uite că am 90 de ani, pescuiesc, am carnet de pescar, cu mintea stau bine şi mă bucur că am apucat şi eu să pescuiesc aici în Lacul din Parc. În tinereţe veneam cu fetele, ca orice tânăr şi le mai şi ziceam că aş vrea să pescuiesc aici şi captura să le-o fac cadou, iar dacă peştele e mic să le pun cercei la urechi. Am ajuns până la 90 de ani şi pescuiesc în parc şi-i fac nepotă-mi cercei moderni”, spune Gheorege Croitoru.

În concurs s-au înscris şi femei “E frumos până la urmă, eu am pescuit de mică pentru că m-am născut la Dunăre, în sudul Olteniei şi pe acolo pe lângă Dunăre sunt multe bălţi şi mia plăcut, e o pasiune chiar din copilărie. Îmi plce să fac saramură, ciuorbiţă, prăjit din capturile mele sau ale soţului. M-am înscris la aces concurs din pasiune, nu sper la premiul cel mare dar este o oportunitate pentru mine”, a declarat Emilia Costantinescu.

“Eu m-am înscris în acest concurs pentru nevastă-mea. Eu de regulă mă duc şi prind cu lansetele la Dunăre şi de multe ori îmi zice, mă nu mai mai luat şi pe mine la baltă să pescuiesc. Când am auzit de concurs am zis gata îi fac o surpriză, te duc la pescuit în parc, n-a mai ştiut de drag, îi place, dar nu prea este timp. Am luat o roşioară, dar asta este pescuitul. Eu de vreo 30 de ani pescuisc, mă duc la Dunăre cu prietenii, cu cortul, stăm cîteva zile, dar să ştiţi că nu mă omor cu mâncatul”, a decalarat Andrei Constantinescu.

Premiile au fost locul I – 200 de lei, locul II – 150 de lei, locul III – 100 de lei.

Reprezentanţii RAADPFL Craiova, coorganizator al concursului, şi Asociaţia “Bibanul” le-au promis pescarilor că acest concurs va avcea loc şi anul următor.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.