Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic

294
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman, secţia Mediateca şi American Corner Craiova vă invită să participaţi la activităţile desfăşurate cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic.

Miercuri, 10 octombrie 2012, ora 11:00 la Sala Marin Sorescu va avea loc vizionarea celor 2 filme documentare Aventura Galactică : Misiunile Nasa, dar şi o mini- expoziţie de desene şi postere realizate de elevi ai Şcolii Gimnaziale Gh. Bibescu din Craiova, îndrumaţi de prof. Adela Ionică şi Mihaela Barbu – bibliotecar la Şcoala Gimnazială Gh. Bibescu. Elevii participanţi vor susţine şi o sesiune de referate şi prezentări Power Point îndrumaţi de prof. Carmen Dragomir şi prof. Eugenia Stanciu.

Vineri, 12 octombrie 2012, ora 11>00 la Sala Marin Sorescu va avea loc vizionarea filmului documentar Safari Cosmic la care vor participa elevii clasei a VII-a A de la Şcoala Gimnazială 30 Mihai Viteazul, îndrumaţi de prof. Georgeta Dragomir. Vizionarea va fi urmată de discuţii libere pe tema spaţiului cosmic şi a recentelor descoperiri ştiinţifice.

 

Adunarea Generalǎ a ONU a decis, în anul 1999, ca în fiecare an între 4 şi 10 octombrie să se sărbătorească Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic. În această săptămână se sǎrbǎtoreşte lansarea, pe 4 octombrie 1957, a primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1, care a deschis calea explorǎrii spaţiului cosmic, dar şi semnarea, pe 10 octombrie 1967, a Tratatului asupra principiilor care guverneaza activitǎţile statelor în explorarea paşnică a spaţiului cosmic, inclusiv a Lunii şi a celorlalte corpuri cereşti.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.