ROMÂNIA – O ȚARA TRISTA CONDUSĂ DE OAMENI VESELI

ROMÂNIA – O ȚARA TRISTA CONDUSĂ DE OAMENI VESELI

420
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Acest titlu a fost preluat din folclorul stradal si este plin de ințelepciune.
Priviți in jurul vostru si vedeți fețele triste ale celor care se plimba fără noimă pe străzi. Stați de vorba cu oameni de afaceri pentru a constata ca majoritatea lor se confruntă cu dificultați majore si nu mai știu ca sa facă pentru a ieși din impas.
Numai “cocotele” care se află in fruntea țării afișeaza o mimică veselă, zâmbind cu gura până la urechi peste tot pe unde îi vedeți.
Probabil ca este zâmbetul datorat “maretelor realizari”ale guvernarii.
Vom incerca in cele ce urmeaza sa stabilim daca aceste zâmbete sunt îndreptațite sau vor numai sa mascheze nereușitele acestor indivizi in plan politic.
Ce a întreprins si ce a relizat guvernarea USL-ista in cele aproape 6 luni de cînd s-a instaurat la cârma tarii prin mijloace si tertipuri imorale.
1. S-a promis cea mai cinstita, cea mai corecta si cea mai competenta echipa guvernamentala.
Rezultatul : primul ministru este acuzat de plagiat dovedit ulterior, iar aproape jumatate din echipa a parasit corabia din cauza acuzatiilor întemeiate.
2. S-au promis cresteri ale salariilor si pensiilor.
Rezultatul : S-a risipit toata rezerva de 5 milirade euro din Trezorerie, strânsa cu truda de guvernarea anterioara, pentru cresteri nesimnificative ale veniturilor. Dar, orice român de buna credință, isi poate da seama ca de fapt cresterile promise s-au transformat in pierderi prin cresterea preturilor produselor de larg consum si a inflatiei.
3. S-a promis inființarea a zeci de mii de locuri de munca.
Rezultatul : S-au deturnat fondurile alocate lucrarilor de investitii si s-au desfintat mii de locuri de munca.
4. S-a promis renegocierea acordurilor cu FMI si Banca Mondiala, deorece, vezi Doamne, vechea guvernare ar fi negociat “in genunchi” aceste acorduri.
Rezultatul : S-au dus la negocieri cu opiniile lor si s-au intors de acolo cu opiniile celorlalti – adica nu s-a schimbat nimic. Mai mult, au inceput sa traga bani si din fondul de siguranta de cca 3 miliarde euro pe care fostul guvern il tinea in rezerva pentru situatii deosebite.
5. S-a promis o noua reforma in invatamant, speriati de rezultatele slabe de la bacalaureat; din pacate aceste rezultate exprima realitatea trista a invatamantului romanesc, bazat pana acum pe frauda, minciuna, lipsa de profesionalism, trafic de influenta.
Rezultatul : A aparut notiunea de “bacalaureat profesional”. O notiune tipic USL-ista, fara forma si fara fond. Ca si cum acest bacalaureat l-ar transform ape tanarul absolvent de liceu intr-un superprofesionist fara profesie.
6. S-a promis o lege a sanatatii care sa rezolve problemelor bolnavilor.
Rezultatul : Guvernul nu are curaj sa-si asume proiectul acestei legi deoarece este o lege antisociala, care ii va dezavantaja pe bolnavii saraci. Subfinantarea spitalelor ii obliga pe bolnavi sa-si procure singuri cea mai mare parte a medicamentelor. Desi s-a dovedit incapabil sa finanteze spitalele existente, guvernul USL-ist s-a grabit sa reanfinteze in campania electorala pentru alegerile locale, cu surle si trambite, cateva spitale, inchise de guvernarea anterioara pentru lipsa de performanta si de utilitate.
7. A fost declansata actiunea de suspendare a Presedintelui dupa ce USL-ul a preluat prin forta conducerea camerelor Parlamentului, Avocatului Poporului si au transformat Monitorul Oficial in jucarie proprie.
Rezultatul : Esec total. Dupa haosul instaurat in tara de masurile de forta intreprinse de guvernul USL si noua majoritate parlamentara in vara acestui an, Presedintele s-a intors la palat. Nu a mai contat ca tara nu avea bani. Pentru poftele celor doua “cocote” s-au aruncat pe apa Sambetei sume uriase de bani. Motivele invocate pentru suspendarea Presedintelui frizau penibilul. Cei doi corifei si jumatate ai USL erau dornici de preamarire. Doreau puterea absoluta. Doreau subordonarea tuturor institutiilor statului, in mod deosebit a justitiei care “incepuse” sa-si faca de cap. Cum si-a permis aceasta justitie sa “loveasca” in eminenta cenusie a PSD, sau in omul de casa al fostului presedinte al PSD (din cauza caruia a si pierdut alegerile prezidentiale), sau in celebru personaj politic care “ungea”ministri sau numea in functii importante in stat proprii lachei, sau in papusarul din spatele unor televiziuni in care se faceau programe publice pentru destituirea presedintelui, etc., etc. Justitia incepuse sa simta gustul libertatii, iar aceste personaje malefice trebuiau protejate. Pentru aceasta, justitia trebuia subordonata. Pentru implinirea visurilor de preamarire, nicio suma de bani nu era prea mare si orice incalcare a regulilor democratice ale statului de drept era permisa. Din pacate pentru ei, reactia prompta a familiei europene, din care face parte si Romania, le-a zadarnicit doleantele meschine.
Este adevarat ca in urma acestei actiuni au ramas cu conducerea celor doua camere si au reusit izolarea Presedintelui in palat. Si au mai realizat un lucru pe care se pare casi l-au dorit cu obstinatie, inca de la declansarea loviturii de stat : izolarea Romaniei in Europa pe multi ani de aici in colo si posibila indreptare a tarii cu fata catre rasarit.
8. “S-au jucat” cu privatizarea marelui combinat de la Valcea.
Rezultatul : Comedie caragialeasca. Daca n-ar fi in joc soarta a mii de angajati, a familiilor lor si pana la urma a unui intreg oras, ar fi de ras. Asa, este de plans.
9. S-a promis relansarea economica a tarii.
Rezultatul : Guvernul se lauda cu o directiva europeana care prevede ca incepand cu 2013, TVA-ul sa se achite la incasarea facturii. Acest guvern se lauda cu aceasta prevedere ca facand parte din propria gandire economica, ceea ce este un fals grosolan.
In rest, tacere. Activitatea economica este blocata. Licitatiile sunt trunchiate si aranjate dinainte. Numai firmele de partid beneficiaza din plin de “binefacerile” guvernarii USL-iste.
10. Intocmirea proiectului de buget pentru anul 2013 in conformitate cu prevederile legale.
Rezultat : Guvernul USL nu are curaj sa supuna dezbaterii parlamentare proiectul de buget pentru anul viitor deoarece nu poti sa spui votantilor, cu doua luni inainte de alegerile parlamentare, ca nu dispui de sumele necesare indeplinirii promisiunilor electorale.
Mai bine taci si il lasi pe fiecare sa creada ce doreste. Tu, ca guvernant ii dai inainte cu minciuni si promisiuni desarte. Degeaba se va trezi romanul de rand ca in anul 2013 viata lui va fi mai grea. Guvernul USL si-a atins scopul electoral. Dupa o zi de la castigarea alegerilor (daca le va castiga) va uita de toate promisiunile electorale. Daca nu le va castiga, va trece iarasi la limbajul suburban care ii este caracteristic.

Concluzie : “Actiunile irseponsabile ale stangii au zdruncinat democratia, au lovit institutiile statului de drept, au izolat Romania de familia democratiilor lumii si au pus in pericol dezvoltarea economica. Sub domnia stangii, discursul urii si propaganda minciunii au devenit politica de stat.”



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.