Social / Şomerii şi agricultorii, ajutaţi să se angajeze

Social / Şomerii şi agricultorii, ajutaţi să se angajeze

307
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

200 de persoane care locuiesc in satele din Olt vor fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă, în cadrul unui proiect cu finaţare europeană lansat astăzi de Fundaţia Amfiteatru, în municipiul Caracal.

 

Lansat sub numele „Investiţie în capitalul uman din zona rurală a judeţului Olt pentru dezvoltarea turismului, proiectul îşi propune integrarea pe piaţa muncii a persoanelor inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor sau a agricultorilor. Specialiştii de la Fundaţia Amfiteatru va oferi, gratuit, consiliere, dar si formare şi certificare profesională în domeniul turismului pentru 200 de persoane din mediul rural. Organizatorii acestei acţiuni de orientare profesională vor cere sprijinul autorităţilor locale, dar şi a investitorilor, pentru a oferi un loc de muncă pentru persoanele care vor fi implicate în acest proiect.

Potrivit statisticilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, aproximativ jumătate din populaţia judeţului Olt trăieşte de pe urma activităţilor agricole, iar zonele cele mai afectate de şomaj sunt cele din sudul judeţului, respectiv Caracalul, Corabia şi comunele arondate.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.