SĂ O AJUTĂM PE BIANCA SĂ RESPIRE, SĂ O AJUTĂM SĂ TRĂIASCĂ...

SĂ O AJUTĂM PE BIANCA SĂ RESPIRE, SĂ O AJUTĂM SĂ TRĂIASCĂ !

712
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” şi Şcoala Specială „Sf. Mina” organizează în data de 27 şi 28 octombrie 2012 o amplă acţiune umanitară de strângere de fonduri ”SĂ O AJUTĂM PE BIANCA SĂ RESPIRE, SĂ O AJUTĂM SĂ TRĂIASCĂ !” pentru BIANCA ANDRADA ROMAN, o fetiţă în vârstă de 10 ani şi 9 luni, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Craiova.
Bianca suferă de DISTROFIE MUSCULARA CONGENITALĂ CU DEFICIT DE MEROZINĂ, este încadrată în gradul grav de handicap, mama fiind însoţitor. Fetiţa stă în scaun cu rotile şi nu poate face nici o activitate neajutată, nesusţinută.
În prezent starea Biancăi s-a agravat, având nevoie de oxigen. Ultimele analize au fost şocante: plămânul drept nu mai este funcţional şi prezintă şi pleurezie. Musculatura ei paravertebrală nefiind dezvoltată normal are capacitatea doar de 40% de a respira cu plămânul stang. Din această cauză ea are nevoie de un aparat de oxigen sub presiune care s-o ajute, preluându-i din funcţia plămânului. Numai că aparatul poate fi subînchiriat cu sume foarte mari pe lună – 500 ron – ceea ce familia nu îşi poate permite.
Ne-am propus ca prin această acţiune să ajutăm familia Roman să achiziţioneze aparatul de oxigen atât de necesar şi de care aceasta a devenit dependentă. Aparatul costă între 3000 şi 4000 de Euro.
Acţiunea va avea loc în cele două zile antemeţionate în ELECTOPUTERE MALL, între orele 12:00 – 18:00. La activitate vor fi alături de noi Oana RADU, Cristian SANDA, trupa NO LIMITS, elevi de la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Studioul local de televiziune TVS Craiova.
Avem rugămintea de a fi alături de noi şi să popularizaţi această acţiune pentru a veni în sprijinul elevei noastre BIANCA ANDRADA ROMAN.
Gândul bun să vă călăuzească! Orice ajutor, oricât de mic, o va ajuta enorm pe BIANCA ANCRADA ROMAN să poată să devină pe viitor un om normal.

VĂ MULŢUMIM PENTRU COLABORARE!
Cu respect, Date de contact:
Ionela Alina PEŢA Tel.: 0748870282
Director, E-mail: ionelaalina62@yahoo.com
Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Craiova
POVESTEA BIANCĂI

Spusă chiar de ea, printr-o scrisoare adresată dumneavoastră …

Bună ziua,
Sunt Bianca Roman din Craiova şi prin intermediul mătuşii mele vreau să vă fac cunoscută povestea mea rugându-vă din suflet să mă ajutaţi.

Trebuia sa fiu un cadou pentru bunicul meu…aşa îmi tot spune mama, dar nu m-am grăbit şi am venit pe lume cu o zi mai târziu. Incă de atunci mă certam cu sora mea geamănă Loredana căci nu mai aveam loc în burta lu’ mami. Ea era cam năzdrăvană cum de fapt este şi azi, dar este sora mea şi o iubesc mult.

La început nu prea înţelegeam ce se întâmplă cu mine, apoi, uşor-uşor am început a mă dezmetici şi a înţelege: cine este mama, ce este lumea, cine sunt eu… numai că eu nu sunt ca toţi ceilalţi, iar boala mea mă ţine într-un scaun cu rotile ca şi când lumea nu voi putea niciodaă să o privesc de sus.

Mânuţele sunt singurele care mă ajută cât de cât să scriu, să ţin o jucărie. Dar atât… cana de apă mi-o dă mama şi mâncarea la fel.
Am văzut-o de multe ori plângând şi îngrijorată. Am stat mult prin spitale şi fac zilnic ore de recuperare.
Mi-e foarte greu, căci de ce cresc, corpul meu se îngreunează şi nu mai pot sta nici în şezut.

De multe ori îţi vine să renunţi pentru că: îmi place muzica şi aş vrea să dansez dar asta nu voi putea face niciodată; îmi plac plimbările şi aş vrea să alerg dar nici asta nu voi putea face niciodată. Dar pot visa şi sunt curajoasă din nou când văd că cei din jurul meu mă susţin.
Imi place să mă iau la întrecere la învăţătură cu sora şi verişoara mea şi sunt mândră de ceea ce fac şi de premiile pe care le-am câştigat.
Vreau ca lumea să înţeleagă că nu sunt ca toţi ceilalţi şi totuşi…sunt.
Acum vă scriu deoarece mă simt din ce în ce mai rău, nu mai pot respira singură, nu mai pot face nici puţinele lucruri pe care le făceam înainte.
Eu cred că Dumnezeu ştie situaţia mea, dar încă nu mi-a dat răspuns până acum la rugăciunile mele. Poate are alt plan cu mine şi de aceea am răbdare să aştept. Totuşi tare m-aş bucura dacă sărbătoarea de Crăciun din anul acesta va fi curată, ferită de orice rău pentru mine şi pentru familia mea, dar şi pentru toţi copiii din lume.
Va multumesc, Bianca!



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.