„Mă bazez pe Darius Vâlcov pentru proiectul mare de modernizare a administraţiei...

„Mă bazez pe Darius Vâlcov pentru proiectul mare de modernizare a administraţiei româneşti”

328
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Faptul că organizaţia PSD Olt este cea mai puternică la nivel naţional nu îl lasă indiferent nici pe şeful partidului, Victor Ponta. În mai puţin de o lună, primul-ministru face două vizite în judeţul Olt. Încrezător în ceea ce înseamnă echipa USL, dar în special PSD, în acest judeţ, Ponta şi-a exprimat convingerea că ziua de 9 decembrie va fi una victorioasă.

 

„Este foarte clar, Oltul, odată cu completarea acestei excelente echipe pe care o fac preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Stănescu, vicepreşedintele, domnul Ciugulea, şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Darius Vâlcov, a devenit un bastion important al Uniunii Social Liberale. Ne dorim să câştigăm nici mai mult nici mai puţin decât toate colegiile de Senat şi de Camera Deputaţilor cu peste 50%. Evident, vrem să continuăm ceea ce s-a început aici. Şi nu este nevoie să-mi aducă nimeni aminte, ştiu că centura municipiului Slatina este unul din obiectivele principale pe care trebuie să le îndeplinim. Am plusat la un moment dat mai mult decât aştepta domnul primar de ceva ani de la altă guvernare, şi anume să aibă în comunitatea locală unitatea militară. Uite că s-a întâmplat acum şi sunt convins că proiectele pe care vrea să le facă Primăria Slatina acolo sunt importante, ţin de dezvoltarea locală”, a declarat premierul Ponta.

Victor Ponta a mulţumit echipei Consiliului Judeţean, fiind vorba despre un judeţ cu foarte multe localităţi rurale care în această perioadă se confruntă cu probleme de buget.


„Vreau să le dau vestea bună că la rectificarea din această lună vor fi bani alocaţi atât pentru agricultură, pentru cei afectaţi de secetă, pentru crescătorii de animale, dar şi pentru funcţionarea primăriilor şi a celorlalte instituţii publice. În zona medicală, de asemenea, la spitale trebuie să găsim resursele necesare”,
a spus acesta.


„Îl iau mai aproape de Bucureşti şi de Palatul Victoria”

Oameni din aceeaşi generaţie, Victor Ponta şi Darius Vâlcov, în viitorul apropiat, vor face echipă, însă de data aceasta nu unul la Bucureşti, iar celălalt la Slatina, ci mult mai aproape unul de celălalt. Fără să spună în ce calitate, Ponta declară că îl va duce pe Vâlcov la Bucureşti.

 

„Vreau să mai spun că am discutat foarte mult în ultimul timp cu primarul dumneavoastră, domnul Vâlcov, cu care am foarte multe lucruri de făcut în zona de modernizare a administraţiei publice locale, în zona de dezvoltare a ceea ce înseamnă proiectul USL, proiect de dezvoltare regională şi de modernizare a administraţiei româneşti. La un moment dat, când am să-l conving, am să-l iau de la Slatina mai aproape de Bucureşti şi de Palatul Victoria. Sper să nu se supere cei din Slatina pe mine, dar îl conving până la urmă, pentru că ţin să facem o echipă de oameni cu experienţă în administraţie şi de oameni care pot să modernizeze aceste structuri prea birocratice, încă prea puţin funcţionale ale administraţiei româneşti. M-am bucurat sincer când a venit în echipa noastră, m-am gândit atunci că dacă aş fi fost preşedintele PDL-ului aş fi făcut tot posibilul să nu îl pierd. Atunci am mai spus un lucru, că domnii Stănescu şi Vâlcov mi-au promis că vor câştiga tot la Olt. Deocamdată s-au ţinut de cuvânt, mai trebuie şi pe 9 decembrie să o facă alături de colegii liberali. Ei s-au ţinut de cuvânt, trebuie să mă ţin şi eu”, a mai spus preşedintele PSD.

 

Fără să precizeze detalii referitoare la viitoare funcţie ocupată de actualul primar al Slatinei, Ponta a declarat: „Mă bazez pe Darius Vâlcov pentru proiectul mare de modernizare a administraţiei româneşti”.

Organizaţia judeţeană stabileşte candidaţii

Întrebat care vor fi candidaţii USL pentru alegerile parlamentare, preşedintele PSD a spus că indiferent despre ce judeţ vorbim, primul cuvânt în alegerea acestora îl au organizaţiile judeţene.

 

„Acolo unde este cazul voi face unele ajustări. Tot ce pot spune în acest moment este că Florin Iordache va candida pe un colegiu din Olt, şi spun asta pentru a evita alte întrebări despre domnia sa”, a precizat Ponta.

Preşedintele PSD n-a făcut niciun fel de promisiune nici în cadrul vizitelor anterioare, nici în cadrul celei de ieri, cu privire la vreun post de ministru. Acesta spune că vrea să evite situaţia în care ar ajunge să aibă din nou o sută de miniştri propuşi şi niciunul în funcţie.

 

„N-am promis la nimeni tocmai pentru că vreau să facem lucrurile în ordinea lor firească. Suntem în situaţia în care, cel mai probabil, în această formulă a USL-ului vom continua să guvernăm după 9 decembrie şi atunci sunt foarte prudent cu tot ceea ce promit şi colegilor mei şi oamenilor care ne votează”, a declarat Victor Ponta.

Fără comisie de etică în USL

Premierul dezaprobă modul în care PDL-ul a înţeles să-şi aleagă candidaţii pentru alegerile parlamentare, trecându-i doar de ochii lumii prin „sita Macovei”.

 

„Nu vreau să facem o comisie ca să ne facem de râs cum s-a făcut PDL-ul. Au făcut comisia acestei Ana Ipătescu a secolului XXI şi n-a băgat-o nimeni în seamă. Aţi auzit, domna Udrea candidează, domnul Igaş candidează, mai rămâne să candideze şi domnul Apostu de la Cluj, că tot s-a întors la catedră. Nimeni nu o bagă în seamă pe Macovei cu comisia ei. Spre deosebire de ei, nu vreau să fim nici ipocriţi, nici mincinoşi şi vreau să spunem foarte clar că avem candidaţi, evident, unii dintre foştii parlamentari, cu titlu de excepţie, nu vor mai candida, dar asta e decizia noastră. Nu trebuie să vină comisia Ioanei D’Arc să-i ardă pe rug, ci pot eu să fac lucrul ăsta, sunt preşedintele PSD şi ştiu pe cine nu mai trebuie să pun pe listă. Există un singur examen corect, votul oamenilor. Or votul oamenilor pe 9 decembrie va dovedi dacă USL are cei mai buni candidaţi sau PDL-PP-DD, că este alianţa între Dan Diaconescu, Blaga, Ungureanu şi ceilalţi”, a conchis premierul.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.