Triplete abandonate de tată, crescute din mila vecinilor

Triplete abandonate de tată, crescute din mila vecinilor

451
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Patru frați vitregi au fost părăsiți pe rând de tații lor din cauza sărăciei. Mama copiilor, după ce a fost lăsată pe drumuri de primul bărbat, s-a încumetat să-i mai facă băiatului ei o surioară. Dumnezeu însă a pus-o la mare încercare și i-a dăruit trei fetițe o dată. Tatăl micuțelor a fugit și el de responsabilitățile care-i revin. Acum femeia își crește singură odraslele din mila oamenilor cu suflet nobil.

Ionela Ştoiu, în vârstă de 32 de ani, a plecat din casa părintească în urmă cu opt ani la oraș în căutare de serviciu. În Craiova, tânăra l-a întâlnit pe Ștefan Fota, s-au plăcut și s-a decis să-și petreacă restul zilelor alături de el. Din cauza neajunsurilor nu s-au căsătorit ci s-au separat pentru o vreme el fiind nevoit să meargă la muncă în străinătate unde primise o ofertă de lucru. La scurt timp, femeia și-a dat seama că este însărcinată. Fiind primul copil, viitoarea mamă s-a bucurat la aflarea veștii. Fericirea însă nu a durat prea mult și mai exact până când tatăl copilului în loc să-i împărtășească sentimentele a acuzat-o de infidelitate. Cu sau fără voia ambilor părinți, copilul a venit pe lume. Mama i-a dat numele ei deoarece tatăl a refuzat să-l recunoască de fiu. Adrian, cum l-a botezat cea care i-a dat viață, a crescut mai mult pe la țară în grija bunicilor. „Nu a vrut să știe de el și să-l recunoască. Mi-a zis că nu știe el de acolo ce am făcut eu singură în țară de când a plecat. Acum am auzit că s-a însurat”, povestește cu regret Ionela.

Și-a dorit o fetiță și a primit trei

Dumnezeu a întărit-o și a reușit să meargă mai departe pe drumul său în viață. Avea un copil pentru care trebuia să fie atât mamă cât și tată. Și-a găsit de lucru la o brutărie și muncea din greu pentru a-i oferi micuțului cele necesare. După patru ani a întâlnit din nou un bărbat. Christian Kalman Șoș părea dispus să o iubească și să o accepte cu tot cu băiatul ce-l crescuse de una singură. Concubinul venea și el dintr-o relație de căsătorie tot cu un băiat în vârstă de 14 ani. S-au mutat cu chirie împreună cu cei doi copii și lucrurile păreau a merge bine între ei. Munceau amândoi și duceau greul casei crescându-și copiii în liniște. Într-o zi, Ionela a aflat că este din nou însărcinată. La auzul acestei vești bărbatul nu a părut deloc încântat motivând că au deja doi copii și că nu este pregătit să fie din nou tată. Tânara însă a ignorat părerea celui cu care-și împărțea viața și din dorința de a-i face băiatului ei o surioară a păstrat fătul. Înainte de termen, mai exact la șapte luni de sarcină, mama a dat naștere nu la o surioară, așa cum își dorise, ci la trei fetițe. Alexandra-Mihaela, Andrada-Gabriela, Andreea-Claudia au venit pe lume perfect sănătoase, numai că neavând greutatea normală la naștere au rămas o lună în spital alături de mama lor sub atentă supraveghere medicală. Tatăl, deși nu a fost de acord cu ideea de la bun început, a recunoscut fetițele trecându-le pe numele lui.

Tatăl a fugit de responsabilități în brațele altei femei

Ajunse acasă fetele, Ionelia şi iubitul ei se descurcau foarte greu. Bărbatul trebuia să ducă tot greul casei. Din cauză că mama nu muncea cu acte în regulă în momentul în care a rămas însărcinată statul nu le putea oferi decât alocația micuțelor care cumulată ajungea la 600 de lei pe lună. Numai hrana a șapte guri depășea cu viteză această sumă la care se adăugau plata chiriei, a facturilor de apă, gaze, curent și ce se mai consuma. „Factura la gaze depășea cinci milioane pentru că sunt camerele mari aici și sobele nu fac față. Ținem fetele îmbrăcate în casă așa cum le scoteam afara”, povestește cu tristețe Ionela. Încă din spital mama a primit ajutor financiar, plus lapte, pamperși, hăinuțe și alte lucruri necesare din partea Antoniei Ciuparu, medic pediatru dar și de la alte persoane cu suflet mare care s-au milit de situația femeii și continuă să o ajute și în ziua de azi. În urmă cu mai bine de jumătate de an, tatăl fetelor a început să stea tot mai mult timp plecat de acasă. Când se întorcea de la muncă făcea o baie și pleca repede fără să dea explicații și nici să mai aducă bani ca până atunci. „Venea puțin își făcea baie și pleca. Nici nu se mai uita la mine ca la o femeie. Ne certam, îmi lăsa 2 lei și pleca”, își amintește cu lacrimi în ochii femeia. La scurtă vreme Ionela Ștoiu a aflat că omul în care avusese încredere și cu care spera că-și va petrece restul zilelor plecase cu alta femeie, o prietenă comună.

Mama se gândește cu disperare la iarnă

Acum înfundată în datorii către stat, cu toți copiii după ea, mama părăsită se gândește cu groază la lunile grele de iarnă ce vor urma. „Am 6 milioane datorie, iar când voi începe să fac și focul banii ăștia îmi vor fi necesari doar pentru încălzire. Nu știu ce o să mă fac!”, povesteşte Ionela. Femeia abia a reușit să-i cumpere băiatului cel mare câteva hăinuțe noi pentru începutul școlii. Cu fetele o ajută în continuare dr. Antonia Ciuparu cu care s-au înrudit între timp, ea fiind cea care i-a nășit copilele la botez. Tot nașa fetelor aduce și alte persoane cu suflet mare care odată ce aud povestea de viață a Ionelei se milesc de soarta acesteia și contibuie cu bani ori cu alimente. Pe tată intenționează să-l dea în judecată pentru a plăti pensie alimentară fetițelor al cărui nume îl poartă. Vecinii sunt și ei mișcați de situația delicată în care se găsesc aceste suflete nevinovate și sunt dispuși să o ajute după posibilități. „Săraca fată, stă sus cu copiii singură. Mi-e milă de ei! Chiar e un caz special. O mai ajut și eu cum pot”, povesteşte o vecină. Pe la Ionela şi fetiţele ei au mai trecut şi doamnele de la Lady Circle 8 însă şi noi, redacţia Lupa, facem apel la bunătatea şi mila creştinească a cititorilor! Cei care doresc să le ajute pe micuţele triplete dar şi pe mama şi frăţiorul acestora, le pot vizia la adresa: Craiova, strada Păltiniş, nr. 12.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.