La Craiova a avut loc prima bursă de afaceri sociale

La Craiova a avut loc prima bursă de afaceri sociale

330
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiova, 23 octombrie 2012. Fundaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Non-profit din Oltenia (CRONO) şi Primăria Craiova au organizat „Bursa Comunitară de Afaceri Sociale HEINEKEN”. Proiectul este finantat prin programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi”.
După o pregătire asistată a planurilor de afaceri 12 ONG-uri craiovene şi-au prezentat în deschiderea zilelor Craiovei afacerile sociale din diverse domenii de activitate, cum ar fi: formare profesională şi consiliere pentru carieră, construcţii, plante ornamentale, artizanat şi obiecte/mobilier din împletituri de nuiele, cafenea, organizare de evenimente, colectarea şi reciclarea ambalajelor, sănătate, casă de comenzi pentru produse agroalimentare ţărăneşti. Afacerile sunt prezentate pe www.rbex.ro.
Câteva dintre afaceri s-au bucurat de interesul special atât al publicului craiovean (care a achiziţionat “acţiuni onorifice” la acestea) cât şi de cel al unor companii importante (CEZ, Heineken). Printre acestea se numără cultivarea şi comercializarea plantelor ornamentale de către tinerii cu autism din centru de îngrijiri al ANCAAR sau realizarea de construcţii de către meşterii romi din cadrul Asociaţiei Eurom Construct.
“În săptămânile următoare –în paralel cu promovarea afacerilor sociale pe Bursa Română de Afaceri- 5 dintre întreprinderile sociale premiate la bursă vor fi ajutate în cadrul proiectului să îşi personalizeze planurile de afaceri sau ofertele comerciale pentru câte un partener strategic din rândul companiilor locale, apoi vor fi asistate de către FDES la încheierea contractelor. În această perioadă aşteptăm şi alte companii craiovene să îşi manifeste interesul de a face afaceri cu întreprinderile sociale din localitate” a declarat Nicolae CUŢĂ, directorul FDES.

###

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale
Misiunea FDES este de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor dezavantajate din Europa Centrală şi de Sud-Est prin sprijinirea structurilor economiei sociale din regiune.
Printre obiectivele organizaţionale ale FDES se regăsesc: stimularea responsabilităţii sociale a indivizilor, a comunităţilor şi a mediului de afaceri din regiune, stimularea practicilor participative şi a parteneriatului şi promovarea şi suţinerea iniţiativelor de antreprenoriat social locale şi regionale.

Despre CRONO
Misiunea CRONO este să contribuie la dezvoltarea societăţii civile în Oltenia prin sprijinirea organizaţiilor non-profit din regiune. Unul din obiectivele sale strategice este atragerea mediului de afaceri alături de ONG-uri şi autorităţile locale pentru rezolvarea problemelor economice şi sociale locale.

Despre HEINEKEN pentru Comunităţi
Programul de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi” este implementat de compania HEINEKEN şi Asociaţia CSR Nest, ca parte din agenda globală de sustenabilitate a grupului HEINEKEN, “Brewing a Better Future”. Obiectul general al programului de responsabilitate socială “HEINEKEN pentru Comunităţi” este acela de a sprijini cele 4 comunităţi locale (Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş) unde compania HEINEKEN este prezentă cu câte o fabrică, prin implicare activă şi responsabilă în comunitate. HEINEKEN susţine comunităţile locale în care îşi desfăşoară activitatea – şi care au nevoi complexe şi multiple – investind în programe relevante pentru aceste comunităţi.

Persoana de contact: Nicolae Cuţă, manager proiect, Mobil: 0743 070 270, e-mail: nicucuta@gmail.com



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.