Strategia comună de dezvoltare România – Bulgaria, în lucru la cei 12...

Strategia comună de dezvoltare România – Bulgaria, în lucru la cei 12 parteneri

424
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

„Strategie Comună pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonei Transfrontaliere România – Bulgaria“ este proiectul în lucru la finalul căruia va fi disponibilă, pentru toţi cei interesaţi, politica realizată în comun în urma armonizării, la nivelul întregii zone transfrontaliere, a politicilor economice, sociale, de mediu şi culturale, care vizează sporirea coeziunii economice, sociale şi teritoriale, precum şi competitivitatea economică. Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria şi implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în colaborare cu Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECTV Slatina. Ieri, la Slatina, în prezenţa reprezentanţilor celor 12 parteneri în proiect, a avut loc o primă conferinţă de presă, urmată de şedinţa de lucru. Preşedintele Europroject, Florin Jianu, a declarat că se urmăreşte crearea unui eco-sistem de afaceri, astfel încât firmele noi care vor fi lansate pe piaţă în următorul interval să beneficieze de facilităţi deocamdată nedisponibile. Alte lucruri bune care se urmăresc prin acest proiect vor fi făcute public, a adăugat Jianu, cât de curând.

Primul exerciţiu de colaborare în zona de Sud – Est

Deşi deocamdată puţine sunt detaliile disponibile, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale, Teofil Ghercă, a precizat că acest proiect, unul strategic, va permite, în doi ani, o viziune comună de dezvoltare şi va pune la dispoziţie o bază de date teritorială accesată de oricine este interesat. Colaborarea în această manieră este o premieră în zona de Sud – Est a Europei, astfel de „exerciţii” fiind făcute, la nivel european,  de Franţa, Anglia, Slovacia şi Italia.

Dincolo de realizarea bazei de date comune se urmăreşte întocmirea a şapte proiecte- pilot, dintre care două integrate şi cinci pe diverse domenii de activitate – economie, turism, agricultură, resurse umane etc., toate de accesat pe fonduri europene în perioada 2014 – 2020.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.