Acţiunea “Plantăm pentru viaţă” la Spitalul “Victor Babeş” din Craiova

Acţiunea “Plantăm pentru viaţă” la Spitalul “Victor Babeş” din Craiova

368
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Conform Comisiei Naţionale de Luptă Anti-SIDA, calea principală de transmitere a virusului HIV rămâne contactul sexual neprotejat – 43% dintre noii diagnosticaţi s-au infectat în acest mod.
La 25 de ani de la nedorita infectare nosocomială masivă a nou-născuţilor în România, specialiștii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ” Victor Babeş” din Craiova atrag din nou atenţia asupra importanţei aplicării măsurilor de prevenire a infecției cu HIV la toate vârstele.

 

,,Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când infecţia preponderent nosocomială a nou-născuţilor cu virusul HIV a atins cote îngrijorătoare, eveniment biologic nefericit pe care dorim să îl marcăm în semn de respect faţă de cei infectaţi în acea perioadă. Acum un sfert de secol, virusul HIV prezenta multe necunoscute atât pentru pacienţi cât şi pentru noi, medicii. În România acelor ani, accesul la informaţii referitoare la boală, la căile de transmitere a acesteia, la tratamentul necesar sau la îngrijirea specială de care pacienţii cu HIV au nevoie era extrem de limitat. Acum cu toţii ştim ce trebuie să facem pentru preveni, a diagnostica şi a trata infecția cu HIV, trebuie doar să punem în practică ceea ce ştiinţa a demonstrat, precum şi experienţa acumulată în aceşti ani.
Sub sloganul ,,Plantăm viaţă”, am ales să marcăm acest moment prin plantarea a 25 de copaci în curtea spitalului, câte unul pentru fiecare an în care virusul HIV a făcut victime, dar şi pentru fiecare an care a însemnat progrese enorme în cercetarea acestei boli, în identificarea metodelor de transmitere şi a căilor de prevenţie şi în ceea ce priveşte accesul la medicamente. Plantarea copacilor este un gest simbolic prin intermediul căruia încercăm să umanizăm și să creăm un ambient mai prietenos pentru pacienţii noștri”, a declarat Dr. Adina Manda, Manager Spital Victor Babeş.

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.