Bătrânii tratează virozele cu recomandări şi rugăminţi de iarnă blândă

Bătrânii tratează virozele cu recomandări şi rugăminţi de iarnă blândă

334
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Persoanele peste 65 de ani, printre categoriile cele mai expuse riscului de îmbolnăvire în sezonul virozelor, au primit ieri, în cadrul întâlnirii lunare de la Prefectură, recomandări medicale de la Direcţia de Sănătate Publică. Le-au primit foarte mulţumiţi, menţionând că această acţiune, dublată de cea organizată la un club al pensionarilor, cu o zi înainte, când bătrânii au plecat acasă şi cu pliante, este mai mult decât lăudabilă.

Cardiacii au avut parte de sfaturi specifice, la fel reumaticii , astmaticii etc. un stil de viaţă sănătos te apără de boli, a fost concluzia materialului prezentat de directorul DSP, medicul Talia Cincă. Pentru asta bătrânii trebuie să evite temperaturile scăzute, să stea în camere bine încălzite, să mănânce multe fructe şi legume (li s-a explicat chiar de ce vitamine au nevoie pentru fiecare boală şi în ce produse le găsesc), carne de vită, să opteze pentru masajul de relaxare înainte de culcare etc. Cum îşi pot permite acest stil de viaţă este însă o întrebare care a primit răspuns rapid. „75 – 80% dintre ei îşi permit. Dacă vara ai grijă şi strângi, e mai bine. Iarna e grea şi pentru cel care are, şi pentru cel care n-are. Cei care n-au se mai împrumută la CAR, îi mai ţin copiii… Să sperăm că Cel de Sus va avea grijă să nu fie ger”, a răspuns unul dintre reprezentanţii pensionarilor.
Grija pentru evitarea lucrurilor care chiar le fac bătrânilor rău în miezul iernii va trebui să ţină loc şi de vaccin, pentru că dozele repartizate în judeţ nu ajung, în niciun caz, pentru toată lumea. Oltul se află pe ultimele locuri ca număr de doze repăartizate, concurând câteva judeţe din Moldova, din motive încă neelucidate.

 

Adăposturile temporare, gata pe hârtie

 

Cu gândul la vârstnicii care fără voie ajung să nu mai aibă acoperiş deasupra capului sau se află în situaţii de urgenţă, reprezentanţii pensionarilor au vrut să ştie dacă autorităţile s-au preocupat să amenajeze adăposturi pentru iarnă. Directorul DSP a dat asigurări că administraţiile locale au răspuns afirmativ la solicitare, cu excepţia Scorniceştiului, unde s-a menţionat că nu există persoane fără adăpost.

 

„Avem posibilitatea, cu sprijinul primăriilor, ca anul acesta să nu mai supraaglomerăm Urgenţele. S-au găsit spaţii în şcoli, săli de sport, cabinete medicale”, a spus Talia Cincă.

 

 

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.