Elicopterul SMURD ajunge vineri la Craiova

Elicopterul SMURD ajunge vineri la Craiova

668
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Craiova primește elicopter SMURD. Elicopterul va ajunge vineri în Bănie, după cum a anunțat premierul Victor Ponta. Guvernul a adoptat în ședința de astăzi proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 126/2003 privind operarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei de urgenţă acordate cu elicopterele achiziţionate de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, un elicopter SMURD va fi repartizat Craiovei și va fi destinat intervențiilor în cazurile ugente din toată Oltenia.
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat la sfârșitul lunii octombrie că Ministerul Sănătății a decis ca un elicopter pentru intervenții în situații de urgență să fie adus la Craiova, prin deschiderea unui nou punct de operare aeromedicală SMURD pe Aeroportul din Craiova.

Între timp, Guvernul a alocat bani pentru construirea unui heliport, însă nu la Craiova, ci la Târgu Jiu. Premierul Victor Ponta a explicat atunci că a alocat bani pentru un heliport la Târgu Jiu pentru a avea unde să aterizeze noul elicopter SMURD care va ajunge la Craiova. „De acolo elicopterul face 15 minute, dar dacă este noapte şi nu are unde să aterizeze, probabil că nu vom putea salva vieţi”, a declarat Ponta.

Sursa: olteniapress.ro



3 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Mesaje
    90

    Vine Ponta cu el sa isi faca campanie cu Arafat cu tot? La dracu toate se intampla cu 2 zile inainte de votare!

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    95

    Sper ca nu a venit din cauza campaniei orasul asta chiar avea nevoie de asa ceva

  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Mesaje
    94

    Judetul asta are nevoie de drumuri modernizate ,autostrazi caci altfel vom ramane la fel de saraci precum suntem acum

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.