ATENŢIE, A VENIT IARNA!

ATENŢIE, A VENIT IARNA!

285
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a luat măsuri pentru evitarea producerii de blocaje pentru drumurile europene, naţionale şi judeţene ce ar putea fi cauzate de zăpada ce acoperă începând de astăzi judeţul nostru.
În acest scop au fost instituite 33 filtre auto, localizate pe principalele drumuri din judeţ, la ieşirea din localităţile mai importante, în cadrul cărora poliţiştii au ca principală misiune verificarea autovehiculeleor, în special a celor de mare tonaj, cu privire la echiparea acestora pentru iarnă. În acest sens se va verifica dacă autovehiculele sunt prevăzute cu anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopeţi, nisip sau sare. Autovehiculelor depistate că nu îndeplinesc aceste condiţii nu li se va permite continuarea drumului până la remedierea acestor lipsuri.
De asemenea, poliţiştii vor monitoriza condiţiile de trafic şi vor anunţa de îndată momentul în care anumite tronsoane de drum vor deveni impracticabile, sfătuindu-i totodată pe conducătorii auto cu privire la adoptarea unei conduite preventive în trafic.
Poliţiştii vor acţiona în cele 33 de filtre auto permanent până la diminuarea cantităţii de precipitaţii, fiind în măsură să interzicem circulaţia pe anumite tronsoane dacă situaţia impune acest lucru.
Reamintim faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.Pentru neechiparea corespunzătoare conducătorii auto sunt pasibili de sancţiuni contravenţionale cu amendă cuprinsă între 630 şi 1470 lei, iar certificatul de înmatriculare va fi retras.

Poliţiştii recomandă şoferilor:

• Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

• Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire!

• Este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

• Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum şi de trafic.

• Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

• Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

• Ţineţi cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat este recomandat sa menţineţi o distanta mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

• În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni.

• De asemenea, recomandăm pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Inspetoratul de Poliţie al Judeţului Dolj urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.