Mihai Anghel – returnări ilegale de TVA în valoare de 200.000 euro

Mihai Anghel – returnări ilegale de TVA în valoare de 200.000 euro

1.156
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mihai Anghel, baronul cerealelor din județul Dolj, este acuzat de returnări ilegale de TVA în valoare de 200.000 de euro. În schimb, magnatul Olteniei a declarat că nu știe absolut nimic despre acuzațiile care i se aduc.

Mihai Anghel are în arendă în județul Dolj 20.000 de hecatre de teren, iar conform revistei Top Forbes are o avere de 39.000.000 de euro. Procurorii DIICOT Craiova l-au acuzat în anul 2006 pe cel mai bogat oltean de săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, fals, uz de fals și înșelăciune. În urma anchetei, s-a stabilit că Anghel, cu ajutorul firmelor sale, a obținut returnări ilegale în valoare de aproximativ cinci milioane de euro. Dosarul a fost trimis imediat la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova iar procurorii au cerut imediat o expertiză economică din care a reieșit că suma încasată ilegal este de fapt de 200.000 de euro, iar dosarul a ajuns din noua pe masa procururilor DIICOT Craiova.

După 6 ani a fost stabilt prejudiciul

Procurorii DIICOT Craiova au declarat în 2006 că Anghel, prin intermediul firmelor S.C Cerealcom, S.C Cervina S.A, S.C Oltyre, S.C Redias S.A , S.A Redea și S.C Crama Segarcea SRL, în baza unor facturi, a obținut ilegal returnări de TVA. Toate operațiunile făcute au fost apoi stornate în contabilitate. „Noi am cerut din nou o expertiză economică, iar în urmă cu o săptămână a venit și rezultatul. Valorea returnărilor ilegale obținute de Mihai Anghel sunt într-adevăr de 200.000 de euro. Dosarul acum va rămâne la noi”, a spus Adrian Glugă, procuror șef în cadrul DIICOT Craiova. Mihai Anghel, baronul cerealelor din județul Dolj, a declarat că nimeni nu l-a informat care sunt acuzațiile care i se aduc în dosarul privind returnările ilegale de TVA. „Dacă eram vinovat, domnișoară, mă arestau până în momentul de față. Nu așteaptă nimeni șase ani după mine”, a spus cel mai bogat oltean din judeţul Dolj.

Anghel s-a mai ales cu un dosar

Magnatul oltean a fost reținut și dus la audieri la București pe data de 18 august împreună cu alte 20 de persoane, români și libanezi, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, evaziune fiscală, contrabandă. Mihai Anghel a primit interdecția de a nu părăsi localitatea. Anghel a fost cooptat în afacere ilegală de Jihad El Khalil și Youssef Laoun. El Khalil a fost unul dintre sponsorii principali ai PSD în guvernarea lui Adrian Năstase. Baronul cerealelor din județul Dolj și șefii grupului infracțional, în perioada 2010-2011, prin intermediul firmelor au obținut beneficii financiare substanțiale, prin crearea de circuite comerciale și financiare fictive, având ca scop eludarea plății impozitelor și taxelor către stat. Valorea prejudiciului se ridică la suma de 30.000.000 de euro. Anghel a cumpărat, în anul 2002, vechea Cramă Regală de la Segarcea și a investit 30.000.000 de euro, din fonduri proprii, dar și europene, iar astfel a reinventat marca Domeniul Coroanei Segarcea. Vinul de la Segacea s-a clasat anul trecut pe locul 14, cu o cifră de afaceri de peste trei milioane de euro. Mihai Anghel a fost numit în luna octombrie cetățean de onoare al orașului Segarcea. Nicolae Popa, edilul oraşului, a declarat că baronul cerealelor merită să fie recompensat dintr-un singur motiv: este singurul investitor din Segarcea.

„Chiar vreau să mă cheme și pe mine cineva și să îmi spună exact ce am făcut. Eu am făcut adresă la DNA și la DIICOT, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns” – Mihai Anghel.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.