An nou, nesimţiri şi ciocoisme vechi

An nou, nesimţiri şi ciocoisme vechi

354
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

În decembrie trecut, românii care s-au dus la vot au câştigat, la un scor categoric, bătălia contra băsismului. Bătălia pentru necesara schimbare propusă, ca program de guvernare, de către USL. Sub semnul eternei speranţe „într-un viitor mai bun”, am intrat de câteva zile în Noul An. Cum va fi organizat şi ce ne va aduce acest „viitor”, rămâne să vedem, să percepem pe pielea noastră în viitoarele luni sau următorii ani. Deocamdată avem în faţă doar un program cu proiecţiile sale economice, sociale, politice, instituţionale ş.a.m.d. Cel care şi-a asumat răspunderea de a le obiectiva în fapte palpabile e noul guvern. Un guvern care, deocamdată, îşi întemeiază deciziile pe un uriaş sprijin popular. Cât poate să dureze această formidabilă susţinere sau iubire… populară? Om trăi şi-om vedea.

Aşteptările sunt mari. În caz de rateu, dezamăgirile vor fi şi mai mari. Deja le tot menesc şi comentează malefic spulberaţii de la butoane şi de la guvernare: aha, Ponta şi Antonescu au vrut la putere, acu’ să-i vedem cum o să răstoarne ei pământul! Constat, ca semn de realism şi de maturitate, că guvernul nu s-a hazardat să promită şi să anunţe minuni rapide şi izbăvitoare, nu s-a grăbit nici să dezlege băierile pungii bugetare. La scurtă vreme de la noaptea dintre ani, premierul a spus că în 2013 nu vor fi tăieri, dar nici creşteri de salarii şi pensii. Vor fi indezate doar pensiile cu rata inflaţiei pe anul în curs, indexare care în ultimii trei ani nu s-a făcut, tocând deja din drepturile bătrânilor peste 16 la sută. 2013 va fi, deci, un an tot de austeritate, cu o creştere de doar 1,5 la sută, cu un deficit bugetar de 1,8 la sută, un an cu un vârf de plată a datoriei la FMI şi BM de 5 miliarde de euro.

Sunt convins că, răbdători de felul lor, românii vor accepta austeritatea. Nu vor mai îngădui, în schimb, la nesfârşit, eventuala toleranţă sau indolenţă a guvernanţilor faţă de hoţia endemică cu banul public, corupţia şi evaziunea fiscală de pe urma cărora, cum s-a mai tot spus, statul pierde anual peste 40 de miliarde de euro. Cu alte cuvinte, dacă Fiscul, ANAF-ul lui Blejnar ar fi controlat şi fiscalizat aceste miliarde, nici nu ar mai fi fost cazul ca ţara să împrumute miliardele de euro de la creditorii internaţionali. Ce oportunităţi mai are guvernul ca să scoată România din stagnare şi din marasmul economic? Fondurile europene şi creşterea cuantumului de absorbţie a acestor fonduri (până la 50-70 la sută, cum scrie în programul de guvernare) reprezintă o astfel de oportunitate. Demararea şi implementare proiectelor de anvergură în modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii, modernizarea agriculturii, iată alte domenii în care guvernul îşi poate dovedi capacitatea de bun administrator. Executivul trebuie să facă un singur lucru: să evite războiul absurd cu conflictualul şi scandalagiul Băsescu şi să se concentreze pe buna guvernare.

 

Marinarul şi camarila nu simt în schimb nicio apăsare din cauza austerităţii. Cutreieră, cu snowmobilul, zăpezile Predealului, pun ţara la cale pe la Covasna şi vorbesc machiavelic de stabilitate politică şi responsabilitate. Trupa a tunat şi i-a adunat pe băsişti cu întreg familionul, pe Falcă, pe Cocoş, pe Lenuţa, pe Lia şi Paul. Preşedintele joacă fals comedia seninătăţii şi a bonomiei, iar când presa îl deranjează cu relatări despre meniul de la… patru stele, ripostează: staţi atârnaţi pe gardul meu! De unde rezultă că austeritatea e doar pentru amărăşteni, nu şi pentru îmbuibaţii camarilei de la Cotroceni.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



7 COMENTARII

  1. #1
    legalizez ganduri
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Locatie
     Above And Beyond
    Mesaje
    9416

    Un cotidian de 2 bani cu jurnalisti de 2 bani..inclusiv acest articol care nu-i vad rostul…

    i¿½Fixeaza-ti in minte chiar de acum o regula si un ideal de purtare carora sa te conformezi atat in singuratate cat si intre oameni, caci intelepciunea e a ta numai cand o dai altuia, altfel ea este numai in tine.i¿½Nicolae IorgaR.I.P Ovidiu
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     14-08-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    45

    Pana si ziaristi nu pot sa doarma de focul lui Basescu. Sunt invidioisi pe el ???
    Un articol nesemnificativ ,probabil nu aveau cu ce sa umple spatiul din ziar

    Cangurii nu pot merge cu spatele
  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    117

    Trebuie sa tinem seama de faptul ca anul asta vor fi vandute CFR marfa, Posta Romana, etc…., pentru care investitorii stau pe culoar la usa cu ofertele . . . . scapasera nevandute . . . . .Nu vom sti insa directia banilor obtinuti . . . . .si cat se va reflecta in bunastarea noastra. . .

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    172

    Slabut articolul te apuca somnul sa citesti o idee pe care o stim toti

  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-03-2006
    Locatie
     living in cyberspace
    Mesaje
    368

    ”Marinarul şi camarila nu simt în schimb nicio apăsare din cauza austerităţii. Cutreieră, cu snowmobilul, zăpezile Predealului, pun ţara la cale pe la Covasna şi vorbesc machiavelic de stabilitate politică şi responsabilitate. Trupa a tunat şi i-a adunat pe băsişti cu întreg familionul, pe Falcă, pe Cocoş, pe Lenuţa, pe Lia şi Paul. Preşedintele joacă fals comedia seninătăţii şi a bonomiei, iar când presa îl deranjează cu relatări despre meniul de la… patru stele, ripostează: staţi atârnaţi pe gardul meu! De unde rezultă că austeritatea e doar pentru amărăşteni, nu şi pentru îmbuibaţii camarilei de la Cotroceni”

    Articol slab, de doi bani, inutil de la un ziar sau site de care nu am auzit niciodata. Nu ma leg de ‘analiza’ facuta de autor, ci doar de citatul postat deasupra. Ce ar fi trebuit sa faca presedintele in vacanta de sarbatori? Sa stea la coada la carne si sa se uite la Dan Negru in noaptea dintre ani, cu fesul pe urechi? Wow… si-a permis meniu la restaurant de 4 stele, de unde are bani? Trebuia sa se duca si el la Vanghelion, nu? Mare scula sa faci un concediu la un hotel si sa mananci la restaurant de 4 stele de revelion. Am vazut la stiri o gramada de pulime care s-a laudat ca a cheltuit 4000-5000 de lei in noaptea aia, ma gandesc ca presedintele unei tari si-o permite si el, sau macar ii dau aia gratis. Ceilalti parlamentari ce-au facut, s-au culcat devreme? Fie ca vorbim de Basescu, de Ponta, Antonescu, la urma urmei sunt si ei oameni, iar faptul ca unii din ei au preferat sa faca sarbatorile in tara mi se pare destul de corect…

  6. #6
    A~~
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-07-2012
    Mesaje
    41

    N-am votat cu Basescu, dar articole de genul astuia ma lasa rece.Sau adormit. Stupid.

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-05-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    32

    Fituica la care scrie mosneagul asta a avut 309 observatori la alegerile parlamentare. Record national.
    Un dobitoc sinistru, asta este autorul. Iertata fiindu-mi exprimare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.