Craioveni, mână cu mână, toţi în Hora cea străbună! (Galerie Foto)

Craioveni, mână cu mână, toţi în Hora cea străbună! (Galerie Foto)

1.162
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sărbătoare mare şi nu prea, la Craiova, unde puţini olteni şi-au manifestat dorinţa de a se alătura autorităţilor locale şi judeţene, pentru a celebra Ziua Unirii. Puţin peste 200 de oameni au participat la ceremonialul militar religios organizat în Piaţa „Alexandru Ioan Cuza” de Prefectura Judeţului Dolj. Spre deosebire de anii anteriori, niciun fel de incident nu a tulburat manifestarea naţională. Fără lozinci antiprezidenţiale, huiduieli sau fluierături, fără mesaje la adresa vreunui partid sau a unei persoane publice. Discursurile oficiale s-au încadrat în tiparul obişnuit, cu o excepţie. Primarului Craiovei şi-a început cuvântarea cu precizarea că va încerca să aducă la Craiova osemintele lui Mihai Viteazu.

Eroii patriei au fost pomeniţi cu rigurozitate de un sobor de preoţi exact în cele 6 minute alocate momentului. S-a predicat slujba şi s-a spus „Tatăl Nostru”, moment precedat de alocuţiunile oficialităţilor locale şi judeţene: reprezentantul Guvernului în teritoriu – Marius Deca, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj – Ion Prioteasa şi primarul Craiovei – Lia Olguţa Vasilescu.

Grupate pentru a reprezenta instituţiile statului, apoi partidele din care fac parte, autorităţile au depus coroane la statuia lui A. I. Cuza. Gărzile militare şi-au făcut datoria, defilând cu prestanţa caracteristică prin faţa craiovenilor.

Şi a urmat Hora. Hora Unirii, în care s-au prins toţi cei prezenţi, cu mai mult sau mai puţin sentiment. Tradiţia s-a înfăptuit!

 

Gasiti mai multe poze aici

 

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.