Barbu şi soţii Renghea, audiaţi la Craiova

Barbu şi soţii Renghea, audiaţi la Craiova

276
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Melania Renghea şi fostul ei şef sunt audiaţi în legătură cu acuzaţiile de viol, în timp ce Relu Renghea a fost audiat de un procuror în legătură cu plângerile depuse împotriva comisarului şef Barbu. Primul care a sosit la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost Gheorghe Barbu. El a declarat că este nevinovat şi că nu a violat-o niciodată pe Melania Renghea.

 

„Am fost chemat pentru a fi reaudiat. Eu sunt nevinovat şi sper să se facă dreptate odată pentru totdeauna în acest caz”, a spus Gheorghe Barbu, înainte de a da declaraţii în faţa procurorilor.

Relu Renghea a declarat în schimb că nu se teme absolut deloc de şeful IPJ Olt şi de cel al Poliţiei Balş.

 

„Îmi este frică de Şotea de nu mai pot. Soţia mea a trecut prin clipe de coşmar, iar vinovaţii vor plăti pentru asta”, a spus soţul poliţistei Melania Renghea.

Melania Renghea a declarat în plângerea depusă la DIICOT Craiova că Barbu ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale atât cu el cât şi cu mai mulţi poliţişti şi un procuror. Printre cei menţionaţi de ea se numără fostul şef IPJ Olt, Ion Voicu, şeful poliţiei Balş, Ion Şotea, dar şi prim procurorul Parchetului Balş, Laurenţiu Turcin.

Între poligraf şi psihiatru

Cei nouă poliţişti din Olt acuzaţi de poliţista Melania Renghea că ar fi violat-o vor fi testaţi cu poligraful, începând de marţi, iar agenta va fi supusă unei expertize psihiatrice, săptămâna viitoare, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Craiova, Tena Tulitu. Expertiza va dovedi dacă Renghea a avut discernământ în momentul în care l-a înjunghiat pe comisarul Gheorghe Barbu şi în momentul în care i-a acuzat pe cei nouă poliţişti că ar fi violat-o. Şeful Poliţiei Olt, Ion Voicu, nu va fi însă testat cu poligraful, cel puţin deocamdată, întrucât a adus documente medicale prin care a dovedit că are probleme cardiace şi nu poate fi supus stresului.

În 26 decembrie, poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Potrivit datelor din dosar, dezvăluite de Gazeta Nouă, traiectoria loviturii de cuţit confirmă varianta lui Barbu, care spune că nu s-a urcat deasupra poliţistei. Raportul medico-legal arată că plaga înţepată subombilical este orientată în jos, ceea ce face imposibil ca lovitura de cuţit să fi fost aplicată în timp ce Barbu se afla deasupra Melaniei Renghea, aşa cum susţine aceasta. Mai mult, în raport de cum sunt poziţionate loviturile, cea din abdomen şi cea din genunchi, victima tentativei de omor, Gheorghe Barbu, se afla în dreapta celei care l-a atacat. Acelaşi raport arată că Melania Renghea prezenta doar leziuni la nivelul mâinilor, produse prin compresiune.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.