Chiriaşii “ilegaliştilor” demolaţi şi fotbalistele de la Real, în audienţă la Olguţa...

Chiriaşii “ilegaliştilor” demolaţi şi fotbalistele de la Real, în audienţă la Olguţa Vasilescu

368
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Edilul – şef al Băniei, Olguţa Vasilescu, a susţinut astăzi audienţele săptămânale de la primărie. Pe lista de audienţe s-au înscris mai mulţi craioveni care sperau să găsească un răspuns favorabilla problemele cu care se confruntă, unii de ani de zile.  Timp de câteva ore, Olguţa Vasilescu, alături de directorii din primărie, i-au ascultat pe craioveni, oferindu-le soluţii la problemele pe care le aveau.

“Doamna primar vreau să ştiu când se face licitaţie pentru construirea de chioşcuri pe domeniul public. Mă număr printre cei care au fost demolaţi. Eu plăteam chirie la proprietarul chioşcului dar el nu avea niciun act. 600 de euro îi dădeam în fiecare lună, iar acum aştept să văd dacă pot să îmi reiau afacerea. Sunt de acord să particip la licitaţie şi să plătesc toate dările către primărie. Aş fi făcut la fel şi înainte dar atunci nu aveai loc de întors”, a spus unul dintre craiovenii prezenţi la audienţele primarului.

Olguţa Vasilescu i-a replicat că se poate vorbi de licitaţie doar după ce vor fi demolate toate chioşcurile ilegale din Bănie şi se va şti exact de cât teren, domeniu public, dispune primăria pentru a putea face închirierile.

Alt cetăţean, altă problemă: Elena Teodorescu, o craioveancă din cartierul 1 Mai, s-a înscris pe lista de audienţe pentru a solicita primăriţei un control financiar – contabil la asociaţia de proprietari din care face parte. Aceasta i-a adus la cunoştinţă o serie de neregului care, în opinia sa, ar trebuit sancţionate de organele competente.

“Şi mai vreau să vă mulţumesc pentru că, în sfârşit, după ani de zile de rugăminţi, ne-a fost plantat şi nouă în faţa blocului un gard viu. Până la dumneavoastră n-am găsit înţelegere la vechea administraţie, aşa că aş vrea să ne ajutaţi într-o altă problemă şi să ne trimiteţi oameni să ne fasoneze copacii din faţa blocului”, a precizat Elena Teodorescu.

“Echipă de fotbal feminin solicităm ajutor”

Ion Pătraşcu, antrenorul echipei de fotbal feminin CS Real Craiova, alături de una dintre componentele echipei, i-au solicitat Olguţei Vasilescu sprijin financiar pentru a putea desfăşura activitatea în bune condiţii.

“V-am adus şi documente care atestă că avem un palmares impresionant. Fetele sunt bune sportive, însă stăm foarte prost la capitolul finanţări. Obţinem bani doar din sposorizări însă în ultima vreme nu ne-am prea descurcat. De antrenat, ne atrenăm pe stadionul de la Hanul Doctorului pentru că acolo am găsit înţelegere să folosim terenul. Vă rugăm să ne ajutaţi pentru ca această echipă să nu dispară”, a precizat Ion Pătraşcu.

“O să analizez situaţia dumneavoastră şi o să încerc să găsesc o soluţie pentru a vă putea continua activitatea. O să vedem în ce măsură vă putem ajuta pentru ca echipa să continue să joace”, a menţionat Olguţa Vasilescu.

Autorizaţia bat-o vina

Printre cei care au dorit cu orice preţ o întrevedere cu primarul Băniei s-au numărat şi câţiva craioveni care aveau probleme cu autorizaţiile de construcţii. Mai exact oamenii îşi ridicaseră case, în zona Lacului Tanchiştilor, sub forma  unor anexe ale exploataţilor agricole, aşa cum făcuseră şi restul vecinilor deatfel. Ghinionul oamenilor a fost că au solicitat eliberarea autorizaţiei de construire în mandatul Olguţei Vasilescu.  Funcţionarii publici le-au cerut poze după construcţii care nu era nici pe departe anexe ci vile în toată regula. Drept urmare oamenilor le-a fost refuzată solicitarea.

“Doamna primar şi vecinii mei sunt în aceaşi situaţie. Au obţinut autorizaţie pentru anexe şi şi-au făcut case. Nu le-a zis nimeni nimic. E drept asta se întâmpla până să veniţi dumneavoastră la primărie, dar totuşi …..”, a spus Ion Ghiţă.

“Dacă dumneavoastră solicitaţi autorizaţie pentru anexe atunci vă construiţi anexe, nu vile. Nu este o scuză faptul că vecini şi-au ridicat casele încălcând anumite reguli.  Aşa spune legea şi trebuie să o repectăm. Ştiu că sunt mai multe persoane în situaţia asta, drept urmare, se va elabora un PUZ pentru acea zonă şi astfel veţi putea intra în legalitate şi veţi obţine autorizaţii pentru case de locuit nu anexe “, a concluzionat Olguţa Vasilescu.

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.