Acţiune în municipiul Craiova

Acţiune în municipiul Craiova

276
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 În noaptea de 02/03.02.2013, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pe raza municipiului Craiova şi a Secţiilor de Poliţie Rurală arondate, a fost organizată şi executată o acţiune în sistem integrat împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.

Cele peste 100 efective, printre care poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, investigaţii criminale şi poliţie rutieră, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă şi a abaterilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti şi jandarmi au fost constatate şi întocmite 5 dosare de cercetare penală, iar peste 530 persoane au fost legitimate, dintre care 37 au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări.

Deasemenea, pentru abaterile constatate au fost aplicate 95 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 18 550 lei, conform prevederilor Legii 61/1991; Legii 12/1990 şi O.U.G. 195/2002.

 

Exemple semnificative:

1.A fost depistat G.MARIUS, 35 ani, din comuna Fărcaş, Dolj care în calitate de administrator al unui bar din comuna Fărcaş nu a luat măsuri pentru asigurarea ordinii publice în local cu personal propriu ori specializat. În cauză a fost întocmit dosar penal conform prevederilor Legii 61/1991.

2. Cu ocazia controlului efectuat în incinta unui casino din Craiova a fost depistat B.CRISTIAN, 22 de ani, din Craiova, având asupra sa, în buzunarul interior al gecii, un baston telescopic metalic. Acestuia i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere legală.

3. Pe B-dul Carol I a fost depistat V.PETRU, 57 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,77 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal conform O.U.G. nr. 195/2002 R.

4. În jurul orei 02.30, cu ocazia controlului efectuat în incinta unui club situat pe strada Nicolae Bălcescu s-a constatat că se tulbura ordinea și liniștea publică prin folosirea muzicii ambientale la intensitate mare. S-a luat măsura sancționării contravenționale a administratorului societății, V.CLAUDIU, 32 de ani, din Craiova, cu amendă în valoare de 1 000 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991R.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.