Marius Deca, la trei luni de la instalare: Nu a fost simplu,...

Marius Deca, la trei luni de la instalare: Nu a fost simplu, dar am reuşit!

274
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Prefectul de Dolj, Marius Deca, împlineşte miercuri, 6 februarie, 3 luni de la instalarea în funcţie. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit pentru oltenasul.ro despre problemelepe care le-a întâmpinat în acest timp dar şi despre planurile de viitor din postura pe care o ocupă.

Rep: Cum au fost primele 3 luni în funcţia de prefect?

Marius Deca: A fost o perioadă de tranziţie. Cred că în acest timp am încercat să rezolv cât mai multe probleme tocmai pentru ca atunci când am plecat acasă mi-am propus să nu las pe nimeni la uşa mea să aştepte. Din acest motiv, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, respect programul de audienţe. Repet: îi primesc şi încerc să îi ajut pe toţi care vin în audienţe, drept urmare  verific problema fiecăruia în parte pentru a şti în ce stadiu se află, iar pe unii îi sun personal pentru a afla dacă au primit răspuns în termen. De altfel, cele mai multe persoane care au cerut o audienţă la mine aveau probleme pe fond funciar. Alţii, în schimb, doreau să-i ajut să-şi găsească un loc de muncă. Cei din ultima categorie deşi le-am explicat că nu îi pot angaja, pentru că posturile în administraţie sunt blocate, continuă să ne ceară sprijin. Probabil pentru că la noi au găsit mai multă deschidere decât la alte instituţii.

Rep: Care a fost cea mai dificilă problemă cu care v-aţi confruntat în această perioadă?

Marius Deca: Între 12 decembrie şi 15 decembrie 2012 a fost cel mai dificil din cauza căderilor abundente de zăpadă. Am fost nevoiţi să apelăm chiar şi la armată pentru a face faţă cu brio.

Spre exemplu în noaptea de 13 decembrie spre 14 decembrie, am plecat pe la ora 3 la Sălcuţa pentru a ajuta o femeie să fie transportată la Craiova la spital, apoi am intervenit pe ruta Giubega – Băileşti unde era zăpadă şi de 2 metri. În aceeaşi noapte m-am deplasat pe ruta Gura Văii – Segarcea unde erau de asemenea probleme cu zăpada care căzuse abundent. Pentru a fi sigur că se lucrează ca la carte, i-am verificat pe drumari şi am făcut un tur şi un retur. Nu a fost simplu, dar am reuşit!

Rep: Ce planuri aveţi pentru 2013?

Marius Deca: În primul rând să rezolv hotărârile definitive şi irevocabile în domeniul proprietăţii care nu au fost puse în aplicare, unele chiar de 20 de ani. Este vorba de un număr de 252 de hotărâri încadrate la această categorie, a căror situaţie o urmăresc încă din momentul instalării mele. Problema este, în unele cazuri, că doljenii au acţionat şi Prefectura în judecată pentru că nu au fost puşi în posesie şi cer daune mari care ajung până la 100.000 lei.  Pentru a putea să îi ajutăm am decis să facem o inventariere a terenurilor din Dolj. Drept urmare o comisie formată din jurişti şi personalul din cabinetul meu se întâlnesc periodic cu primarii din judeţ pentru a face o inventariere clară. Abia după ce vom finaliza acest proces le voi putea da un răspuns clar celor care au hotărâri definitive şi irevocabile.

Rep: Ce relaţie aveţi cu personalul din Prefectură? Aveţi nemulţumiri la adresa lor?

Marius Deca: Nu pot să spun că am nemuţumiri. Eu în general mă înţeleg bine cu toată lumea. În plus pentru a merge treaba ca pe roate, pentru fiecare funcţionar se întocmeşte un raport la începutul lunii pentru ca la sfârşitul lunii să se facă o analiză pentru a şti exact cum evoluează. De asta vă spun că până acum nu am avut probleme. Un departament pe care îl apreciez în mod deosebit este cel al juriştilor.  Este unul foarte încărcat în sensul că 1 persoană trebuie să se ocupe de 10 – 12 localităţi. Gândiţi-vă numai la vizele de legalitate pe care trebuie să le dea în situaţia în care, în  fiecare primăriei, are loc o şedinţă de Consiliu Local cel puţin o dată pe lună. Apoi fiecăruia dintre jurişti le sunt repartizate şi alte cazuri fiind nevoie să reprezinte instituţia în instanţă.

Rep: Apariţia unui cod galben de ninsoare v-ar prinde nepregătiţi în acest moment?

Marius Deca: Nu, absolut deloc. Noi urmărim zilnic evoluţia vremii pentru a şti care este situaţia. În plus, stăm bine la capitolul aprovizionare în cazul în care revin nămeţii din decembrie. Firma care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene are în stoc 2066 tone de nisip şi 140 tone de sare, în timp de Compania de Drumuri are 4760 tone nisip, 632 tone sare şi 50 tone carburant.

 

Sursa: http://www.oltenasul.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    726

    Ce o fi reusit saracu de el …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.