Oltenii din Milcov, Priseaca şi Brebeni pot deveni slătineni

Oltenii din Milcov, Priseaca şi Brebeni pot deveni slătineni

386
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Milcov, Priseaca şi Brebeni ar putea să devină parte a Slatinei într-o viitoare Zonă Metropolitană. Senatorul Darius Vâlcov, fostul primar al municipiului, a confirmat faptul că a avut mai multe discuţii cu edilii celor trei localităţi învecinate, care şi-au dat şi acordul.

 

„Eu am avut deja discuţii, pe vremea când eram primar, cu mai mulţi primari, dintre care doi au acceptat o astfel de idee, sper ca şi al treilea să o accepte. Este în avantajul tuturor părţilor, în sensul în care, municipiul Slatina, dacă va dori să se extindă, va trebui să vină cu o ofertă foarte clară pentru localităţile în discuţie. Mă refer la Milcov, Priseaca şi Brebeni, nenominalizând Valea Mare, Curtişoara şi Slătioara pentru că, deocamdată, aceşti primari ori nu au fost abordaţi ori au un punct de vedere contrar”, a declarat Vâlcov.

 

Senatorul a explicat şi care ar fi paşii legali de urmat pentru constituirea Zonei Metropolitane.

 

„La ora actuală, pe legislaţia existentă se poate extinde o localitate, în speţă, municipiul Slatina prin două referendumuri, unul în «localitatea-mamă» şi altul în «localitatea-fiică». Dacă ambele referendumuri trec, localitatea se poate extinde. Bineînţeles că trebuie să fie şi cele două consilii locale de acord. Cred însă că trebuie să existe discuţii foarte clare între municipalitate şi consiliile locale, respectiv primar, din apropierea municipiului Slatina, acolo unde avem graniţă comună. Sunt nişte lucruri reale şi se pot rezolva, efectiv, printr-un memorandum, pentru că este foarte simplu să se facă acest lucru. Apoi, consiliile locale, informând cetăţenii, vor putea să intre în dezbatere, astfel încât fiecare să poată prezenta avantajele şi poate şi dezavantajele unei astfel de unificări”, a mai spus parlamentarul.

Beneficii: utilităţi şi taxe scăzute

Darius Vâlcov a mai arătat că, în mod obligatoriu şi cât mai repede, cetăţenii din localităţile alipite Slatinei trebuie să beneficieze de utilităţi. De asemenea, nivelul taxelor şi impozitelor ar trebui să rămână la nivelul din prezent.

 

„În maximum cinci ani, dacă aceste localităţi acceptă să devină parte a municipiului Slatina, vor beneficia integral de utilităţi, aici mă refer în principal la apă şi la canalizare. Timp de 10-20 de ani, taxele şi impozitele din acele foste localităţi vor rămâne nemodificate. Adică vor rămâne într-o zonă D de impozitare, chiar dacă îi bagi toate utilităţile”, a mai spus senatorul.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.