SUV-ul EcoSport nu se va fabrica la Craiova, ci în India

SUV-ul EcoSport nu se va fabrica la Craiova, ci în India

892
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 3,00)

Ford nu va produce SUV-ul EcoSport la Craiova, ci îl va importa din India, potrivit vice­preşedintelui Ford Europa pentru vân­­zări şi mar­ke­ting, Roelant de Waard.

„SUV-ul de clasă mică Ford EcoSport, modelul aş­­tep­tat să fie fabricat la Craiova alături de B-Max, va fi produs pentru piaţa europeană în In­dia, la uzi­na din Chennai”, a spus Roelant de Waard, vice­preşedintele Ford Europa pentru vân­­zări şi mar­ke­ting, decizia fiind luată pentru a per­­mite lan­sa­rea modelului cât mai repede pe piaţa europeană”, notează Ziarul Financiar în ediţia online din 5 martie 2013.

În toamna anului trecut, Ford Europa a prezentat la Salonul Auto de la Paris SUV-ul EcoSport, despre care se vorbea că va fi produs pe aceeaşi platformă cu B-Max, existând posibilitatea să fie al doilea model construit la fabrica de la Craiova.

Culmea ironiei este că Ford Motor Company prezenta, şi mai înainte, în iarna anului trecut, în India, în cadrul Salonului Auto New Delhi,  conceptul EcoSport care anunţa un viitor SUV de clasă mică realizat pe platformă cu Fiesta. Oficialii de la Ford susţineau la vremea respectivă că uzina de la Craiova va ajunge la capacitate maximă în 2013, nu cu unul, ci cu două modele, ambele de segment mic şi că cel mai probabil la Craiova va fi produs următoarea generaţie a crossoverului. În plus, au spus specialiştii, ca argument în favoarea producţiei lui EcoSport în România era şi profilul pieţei, pe care SUV-urile deţin o cotă importantă – majorată şi de Dacia Duster, lansată în 2011.

EcoSport are aproape aceleaşi dimensiuni cu Fiesta în cinci uşi şi este realizat pe aceeaşi arhitectură B-Car a acestuia, fiind parte a conceptului One Ford, adică un model global care va fi vândut sub aproape aceeaşi formă pe toate pieţele. Mai mult, EcoSport va fi echipat inclusiv cu motorul pe benzină EcoBoost de 1,0 litri în trei cilindri, care este produs momentan în Germania şi, din 2012, şi în România, la Craiova.



1 COMENTARIU

  1. #1
    A%%
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    18

    Mai tare , dragi americani, cu investitiile in Romania, nu doar la vrajeala!
    …Ca ajungem naibii iar comunisti…
    Hai, cu mai multa industrie, ca ajungem iar la CAP!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.