Primăria Slatina, campanie de igienizare a scărilor de bloc

Primăria Slatina, campanie de igienizare a scărilor de bloc

352
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După ce, prin programul „Slatina, oraş verde-oraş curat”, au reabilitat faţadele blocurilor din Slatina, reprezentanţii municipalităţii s-au gândit că este momentul să-şi îndrepte atenţia şi către interiorul scărilor de bloc. Astfel, a fost lansat concursul „Luna curăţeniei în Slatina”, competiţie la care pot participa toate blocurile şi scările de bloc din Slatina care, pe cheltuiala proprie, au efectuat lucrările de reparaţii şi finisaje în interiorul scării de bloc, primăria punând la dispoziţie vopseaua necesară zugrăvirii. Este vorba de cinci kilograme de vopsea pentru fiecare etaj.

„Am iniţiat un proiect de hotărâre privind Luna Curăţeniei. Este un proiect inedit, nou, cel puţin în Slatina. Vrem ca în perioada următoare să modernizăm cât mai multe scări de bloc, dar, de data aceasta, în interior. Vrem să dezvoltăm spiritul civic şi, pe această linie, în ultimii ani, am investit în scările de bloc, dar pe exterior. De data aceasta încercăm să reabilităm şi în interior pentru a schimba mirosul acela şi aspectul acela deplorabil dintr-o scară de bloc îmbătrânită pentru că, în general, locatarii din aceste zone nu au resursele financiare necesare”, a declarat Minel Prina, primarul Slatina.

Scările de bloc se pot înscrie, în perioada 18-25 martie. În perioada 25 martie-22 aprilie, fiecare scară de bloc înscrisă va fi reabilitată cu vopseaua respectivă, iar în perioada 22-23 aprilie, o comisie din nouă membri va evalua aceste scări.

 

„În comisie vor fi patru reprezentanţi de la primărie, un reprezentant mass-media, un reprezentant Rupiah, un reprezentant Salubris şi doi reprezentanţi desemnaţi de asociaţiile de proprietari”, a mai explicat edilul-şef.

Premii în bani

Reprezentanţii municipalităţii vor să premieze 15 din scările participante cu şase milioane de lei, premiul cel mare, pentru cea mai frumoasă lucrare fiind de 10 milioane de lei.

 

„La concurs pot participa toate scările de bloc. Eu îmi doresc implicarea cât mai multor oameni. Dumnealor trebuie să-şi cureţe ceea ce există acum şi să dea cu vopseaua. Contează foarte mult cum o realizează, dacă au dat tot ceea ce noi le-am pus la dispoziţie, dacă au dat jos ceea ce era înainte, dacă au acordat atenţie, dacă s-au implicat locatarii de pe scara respectivă sau numai administratorul şi preşedintele asociaţiei de locatari”, a mai spus primarul Prina.

De asemenea, până pe 23 martie, primăria va desfăşura o intensă campanie de curăţenie de primăvară.


„Tot în această perioadă, 18-23 martie, facem ceea ce făceam şi acum doi ani, dar şi acum trei ani. Vom împărţi oraşul în 22 de zone, şi reprezentanţii celor de la Salubris şi de la Rupiah vor începe curăţenia, fiecare pe domeniul său. Efectiv, intrăm într-o lună de schimbare, Luna Curăţeniei, şi dorim implicarea nu numai a societăţilor care se ocupă de întreţinerea domeniului public, ci şi a asociaţiilor de locatari. Vrem să dezvoltăm acest simţ civic”,
a mai spus Prina.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.