Aviz favorabil pentru realizarea „Centrului Cultural Brâncuşi”

Aviz favorabil pentru realizarea „Centrului Cultural Brâncuşi”

836
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Proiectul „Centrului Cultural Constantin Brâncuși” a primit aviz favorabil din partea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii, a afirmat, joi, președintele CJ Ion Prioteasa.

Totodată, proiectul Consiliului Județean Dolj, realizat de arhitectul Dorin Ștefan, a fost prezentat în cadrul Conferinței Internaționale INGLAS, bucurându-se de aprecierile arhitecților și specialiștilor prezenți la evenimentul organizat, în urmă cu două zile, în București.

„Am două vești bune care ne vin în legătură directă cu demersul Consiliului Județean Dolj de a construi un Centru Cultural, dedicat marelui nostru sculptor Constantin Brâncuși, care ne determină să abordăm cu toată forța acest proiect și care, cu siguranță, va deveni una dintre emblemele culturale ale Craiovei.

Una dintre acestea ne sosește de la Ministerul Culturii, care ne anunță printr-o adresă oficială, că documentația înaintată de către Consiliul Județean Dolj privind «Centrul Cultural Constantin Brâncuși» a primit aviz favorabil. Documentația a fost analizată de mai mulți specialiști în domeniu într-o ședință a Secțiunii Tehnice de Arhitectură și Inginerie a Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice care ne spun că proiectul este viabil.

O a doua veste bună am primit-o chiar astăzi (joi) de la arhitectul Pavel Popescu, președintele Uniunii Arhitecților din România, filiala euroregională Sud-Vest Oltenia, care mi-a transmis că proiectul Consiliului Județean Dolj, referitor la «Centrul Cultural Brâncuși», a fost foarte bine primit de către specialiști și arhitecți veniți din toată lumea la Conferința Internațională INGLAS. Prezentarea proiectului în cadrul Conferinței a fost făcută chiar de arhitectul Dorin Ștefan, artizanul lucrării de construire a acestui pavilion, care va fi ridicat lângă Muzeul de Artă din Craiova.

Sunt încântat că demersurile Consiliului Județean Dolj de a-i dedica un pavilion expozițional marelui sculptor Constantin Brâncuși, care a trăit o perioadă de timp și în Craiova, sunt răsplătite prin aceste aprecieri pe care specialiști de prim rang le fac proiectului nostru.

Între acești reputați specialiști ai lumii, care ne-au apreciat lucrarea, se află și arhitectul Wolf D. Prix, unul dintre fondatorii companiei care a proiectat Muzeul BMW din Munchen, o realizare extraordinară în domeniul arhitecturii sticlei, sau Centrul Internațional de Conferințe Dalian din China, care de curând a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare acoperiș din lume.

Împreună cu președintele UAR, filiala S-V Oltenia, arhitectul Pavel Popescu, dorim să-l invităm la Craiova pe arhitectul Dorin Ștefan, pentru a prezenta iubitorilor de artă din întreaga Regiune Oltenia atât Centrul Expozițional Brâncuși, cât și Centrul Acvatic și de Agrement, două lucrări pe care el le-a realizat și care vor fi abordate în perioada următoare de către Consiliul Județean Dolj.

Cel mai probabil această întâlnire cu arhitectul Dorin Ștefan va avea loc săptămâna viitoare și va fi găzduită de Muzeul Olteniei din Craiova”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.



2 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2338

    O veste superba!

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     22-07-2017
    Mesaje
    1

    Din pacate nu un proiect atat de original cum ar fi meritat Brancusi! Vedeti „asemanarea” cu magazinul Apple din NY. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=2011055

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.