Poligonul de la Milcov, parc industrial

Poligonul de la Milcov, parc industrial

411
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Edilul a mai declarat că primăria aşteaptă şi o legislaţie benefică pentru crearea unui parc industrial pe cele 25 de hectare care vor fi preluate de la Jandarmeria Olt.

 

„Poligonul de la Milcov nu l-am preluat încă, este un demers pe care l-am făcut încă de anul trecut. Am dat hotărârea de Consiliu Local prin care ne-am dat acordul de principiu. Acel poligon are o suprafaţă destul de importantă, este o zonă de 25 de hectare care, iată, s-ar putea să fie foarte interesantă, în viitorul apropiat, în condiţiile în care se modifică legea privind parcurile industriale. Adică se va putea declara parc industrial şi o zonă care are acces doar la un drum judeţean, nu la drum naţional sau european. Este un lucru rezultat al faptului că Darius Vâlcov este în Parlament şi este implicat în ceea ce priveşte elaborarea acestor legi, cunoaşte realitatea de jos, de aici”, a declarat Prina.

Primarul Slatinei a mai spus că municipalitatea va introduce toate utilităţile care mai lipsesc de la poligonul de la Milcov şi că valoarea zonei va creşte.

 

„Zona aceea poate să prindă, iată, dintr-o dată, o altă valoare. Bineînţeles că trebuie să introducem utilităţile acolo. Trebuie să aducem canalizarea, este singurul obiectiv care mai lipseşte şi apă. Avem acolo reţea de gaze şi reţea de curent electric. O condiţie pentru a deveni parc industrial trebuie să fie ca acel teren să fie racordat la acele utilităţi”, a spus Minel Prina.

 

În domeniul public al municipiului Slatina va intra un teren în suprafaţă de 25 de hectare al Poligonului Milcov, situat la ieşirea din oraş către comuna cu acelaşi nume. Poligonul aparţine IJJ Olt, dar jandarmii nu au putut să-l omologheze în conformitate cu normele în vigoare. Cu toate acestea, primăria trebuie să ducă la îndeplinire şi câteva condiţii pentru a avea loc acest transfer. Astfel, Consiliul Local Slatina va transfera din domeniul public patru locuinţe de serviciu pentru cadrele IJJ Olt. De asemenea, primăria va asfalta, din fonduri proprii, o parte din aleile de acces auto şi locurile de parcare de la sediul IJJ Olt.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.