Ion Prioteasa: „Anul acesta avem un buget cu 2,7% mai mare decât...

Ion Prioteasa: „Anul acesta avem un buget cu 2,7% mai mare decât cel de anul trecut”

498
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ion Prioteasa, preşdintele Consiliului Judeţean Dolj, a anunţat, astăzi, că bugetul judeţului a fost publicat în Monitorul Oficial şi urmează ca în 45 de zile să fie aprobat. „Bugetul din 2013 este aproape la fel cu cel din 2012 – 259,2 milioane de lei, iar acum este de 266,3 milioane de lei, cu 2,7% mai mare decât în anul precedent”, a precizat acesta.

„Pentru prima dată întâmpinăm o problemă la buget, legată de arierate (datorii mai mari de 90 de zile), pentru că deşi spre finalul lui 2012 am mai primit bani, şi unităţile administrativ teritoriale au făcut cerere pentru aceşti bani, arieratele nu au fost stinse. Deja, între timp, s-au strâns şi altele, iar suma a ajuns la 50 de miliarde de lei vechi. Dacă aceşti bani nu sunt plătiţi, se sitează orice plăţi către localităţile respective.”.

Potrivit şefului administraţiei doljene, localităţile cu arierate mari sunt:

Craiova – arierate de circa 13 miliarde de lei care se referă în special la sistemul sanitar;
Bechet: 3,4 miliarde lei;
Malu Mare: 5,7 miliarde lei;
Perişor: 4,3 miliarde lei;
Drăgoteşti: 3,5 miliarde lei;
Giurgiţa: 3,7 miliarde lei;
Teasc: 2,2 miliarde lei;
Teslui: 2,5 miliarde lei;

„Avem o listă foarte mare de cheltuieli de capital pentru 2013 – multe dintre ele sunt fezabile. Partea bună a acestor lucruri este că multe sunt în derulare: Ambulatoriul, Muzeul de Artă (anul acesta îi vom tăia pamblica); Spitalul Dăbuleni etc”.

Materplanul de deşeuri: „Este nevoie de 13 milioane de euro pentru a pune în operă acest proiect”. „Săptămâna aceasta am avut o întâlnire cu reprezentanţi din Ministerul Mediului referitoare la două mari proiecte ale CJ Dolj: Până la sfârşitul acestei săptămâni primim de la consultant suma finală pe care să o punem pe SEAP şi cu care să începem licitaţia pentru Masteplanul de Deşeuri. Craiova va avea o sumă consistentă, circa 50% din sumă”.

„Nu uit să-i mulţumesc, pe această cale, doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu, pentru că a înţeles importanţa acestui proiect cu care ne chinuim de şapte ani, ştiţi şi dumneavoastră de ce”.

Din diferenţa de la bugetul pe 2013, şeful CJ Dolj susţine că vor fi subvenţionate câteva programe derulate de DGASPC Dolj, pentru produsele lactate şi de panificaţie, miere de albine şi programul privind consumul de fructe în şcoli. „Cred că trebuie o altă abordare pentru programul privind consumul de fructe pentru elevi, pentru că există deficienţe şi nu se poate face această aprovizionare cu fructe”, spune Prioteasa.

Pe de altă parte, CJ Dolj este cel care plăteşte personalul neeclerical care lucrează în instituţiile de cult; este vorba de circa 500 de angajaţi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.