ABA Jiu, alături de elevii doljeni în campania „Să ştii mai multe,...

ABA Jiu, alături de elevii doljeni în campania „Să ştii mai multe, să fii mai bun”

742
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

În Săptămâna ”Să ştii mai multe, să fii mai bun” s-a derulat în şcoli gimnaziale şi licee proiectul de educaţie pentru mediu „Protejăm natura pentru viaţă” iniţiat de Ministrul Delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Proiectul a fost lansat de ministrul delegat Lucia Ana Varga şi a avut ca scop formarea şi educarea tinerilor în spiritul respectului pentru natură şi asumarea responsabilităţilor de către aceştia în ce priveşte gestionarea raţională a resurselor naturale cu o mare importantă în viaţa noastră: apa şi pădurea.

În judeţul Dolj au fost implicate următoarele şcoli: Liceul „Traian Vuia”, Școala Gimnazială „Traian”, Liceul „Charles Laugier”, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 29 „Nicolae Romanescu”, Şcoala Gimnazială „Decebal”, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, Şcoala Gimnazială Rast, care au desfăşurat activităţi complexe şi interesante conform calendarului proiectului.

Activităţile desfăşurate au constat în acţiuni de ecologizare în împrejurimile unităţilor de învăţământ, plantări de puieţi, expoziţii de desene pe teme de protecţia mediului, prelevări demonstrative pentru probe biologice şi fizico-chimice din ape de suprafaţă, descrierea ecosistemelor acvatice ale râului Jiu, precum şi prezentări despre poluarea apelor de suprafaţă. A fost vizitat, de asemenea, laboratorul bazinal de analize fizico-chimice şi biologice din sediul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, din Craiova.

Aceste activităţi au fost apreciate de elevi, ei fiind iubitori de natură şi de activităţi în aer liber, şi ele au contribuit, în acelaşi timp, la dezvoltarea implicării civice şi a voluntariatului la elevi.

„Educația stă la baza dezvoltării noastre ca indivizi și ca societate. Este important să aflăm care este rolul și impactul naturii în viața noastră și să o tratăm cu respect și considerație. Calitatea vieții noastre depinde de cum gestionăm relația pe care o avem cu natură, de cât ne implicăm în protejarea ei și de felul în care folosim resursele naturale în fiecare zi. Apa și pădurea sunt prezente în viață noastră prin efectele pe care le au asupra sănătății și calității vieții. Copiii de astăzi sunt prezentul României și vor creea viitorul, ei trebuie să fie informați și învățați să respecte natura Am avut surpriza plăcută ca foarte mulţi elevi, aproximativ 17.000, din peste 180 de şcoli coordonaţi de cadrele didactice, au îmbrăţişat acest proiect. Principalul rol în educaţia tinerilor îl are şcoala, dar cred că alături de scoală sunt chemate şi alte instituţii, ONG-uri să sprijine demersul educaţional, pe diverse componente, iar noi prin instituţiile subordonate ne-am asumat acest fapt, pe care îl considerăm vital”, spune ministrul Lucia Ana Varga.

A.B.A Jiu şi S.G.A Dolj au fost alături de elevi şi dascăli, au sprijinit şcolile în derularea activităţilor şi au înmânat diplome şcolilor participante la sfârşitul proiectului.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.