Primăria Craiova plăteşte în 2012 rate şi dobânzi de aproape 3 milioane...

Primăria Craiova plăteşte în 2012 rate şi dobânzi de aproape 3 milioane de euro

522
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Municipalitatea plăteşte la greu pentru creditele contractate în anii precedenţi. Bugetul local pe 2012 prevede cheltuieli de peste 11 milioane de lei noi pentru achitarea ratelor şi dobânzilor.

Grosul sumei merge pentru rambursarea ratelor şi pentru dobânzile aferente creditului contractat de primărie pentru reabilitarea centrului Craiovei şi pentru asfaltări în primul mandat al primarului Antonie Solomon. Suma necesară pentru 2012 este de 8,26 milioane de lei noi (82, 6 miliarde de lei vechi) potrivit proiectului de buget publicat pe site-ul primăriei Craiova, aceasta conţinînd inclusiv un comision de administrare a creditului de aproximativ 70.000 de lei noi.

Municipalitatea are de plătit în 2012 şi 2, 28 milioane de lei noi pentru creditul contractat anul trecut cu austriecii de la Hypo Noe Imvestment Bank, în valoare de 11, 6 milioane de euro, pentru demararea lucrărilor la Complexul Multifuncţional din Romaneşti.

În plus, edilii şi-au prevăzut în bugetul din acest an şi 697.000 de lei noi şi pentru creditul de 8, 3 milioane de euro, care urmează a fi contractat tot cu Hypo pentru realizarea Water Park-ului din parcul Tineretului.

În total, suma alocată din bugetul municipal pentru cheltuieli legate de creditele primăriei se ridică la 11, 2 milioane de lei noi (112 miliarde de lei vechi), reprezentând aproximativ o zecime din valoarea taxelor şi impozitelor locale încasate anual de municipalitatea craioveană.

oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.