Samir Sprînceană, cinci ani de puşcărie pentru falsificare de carduri. Sentinţa a...

Samir Sprînceană, cinci ani de puşcărie pentru falsificare de carduri. Sentinţa a rămas definitivă

1.015
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ieri, recursul formulat de afaceristul craiovean Samir Sprînceană, nepotul său şi alte patru persoane condamnate de Tribunalul Dolj la pedepse cu închisoare cuprinse între 3 şi 5 ani de închisoare pentruinfracţiuni informatice şi falsificare de carduri. În aceste condiţii, toţi cei şase vor ajunge în puşcărie imediat ce vor fi emise mandatele de executare a pedepselor cu închisoarea, poliţiştii craioveni urmând să-i caute şi să-i introducă în arest, de unde vor fi transferaţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins, ieri, ca nefondate, recursurile declarate de Samir Sprînceană şi ceilalţi cinci inculpaţi judecaţi pentru infracţiuni informatice. În aceste condiţii, pedepsele primite de ei rămân definitive, toţi şase urmând să fie ridicaţi şi să ajungă în PMS Craiova. Astfel, Samir Sprînceană, nepotul său, Ovidiu Doran,Iulian Niţulescu şi Gigi Toma rămân cu câte cinci ani de închisoare, Claudiu Bălan cu trei ani şi şase luni de închisoare, iar Liviu Sfetcovici cu trei ani de închisoare. Din pedepse se va scădea perioada arestării preventive.

Reamintim că, în octombrie 2010, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova i-au trimis în judecată pe Samir Sprînceană, Ovidiu Doran, Bogdan Niţulescu, Claudiu Bălan, Aurel Gigi Toma zis “Gherghe” şi Liviu Sfetcovici, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi deţinere, fără drept, a unui dispozitiv, program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică. Conform anchetatorilor, cei şase constituiseră un grup infracţional organizat care se ocupa cu clonarea de carduri şi retrageri frauduloase de numerar de la bancomate din mai multe state ale UE. Pe 1 iunie 2010, ofiţerii BCCO Craiova i-au reţinut, la vama Cenad, pe Samir Sprânceană, Ovidiu Doran şi Bogdan Niţulescu înainte să iasă din ţară, cu destinaţia Germania, în aceeaşi zi fiind efectuate mai multe percheziţii la locuinţele membrilor grupării.

Pe 29 septembrie 2011, judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au condamnat pe Samir Sprînceană, pe nepotul său, Ovidiu Doran, pe Iulian Niţulescu şi pe Gigi Toma la câte cinci ani de închisoare, Claudiu Bălan a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, iar Liviu Sfetcovici a fost condamnat la trei ani de închisoare. Toţi au formulat apel, care însă a fost respins în aprilie 2012 de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

Pe 12 februarie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe Samir Sprînceană la 18 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave după obţinerea unor rambursări ilegale de TVA, alte 7 persoane fiind condamnate în acest dosar. Cu toţii au făcut apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Sursa: oradedolj.ro



3 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    490

    Ce iti e si cu cardurile astea,faceau si ei un ban..

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-12-2006
    Locatie
     aici
    Mesaje
    483

    Bai Samire ….DUMNEZEU nu doarme…cand iti bateai joc de noi la staminalco cu salarii de mizerie iar tu carai geamantane de bani..si jucai poker noaptea si sute de femei munceau de se rupeau in fabrica de alcool……de data asta cred ca se rasuceste in mormant de bucurie si fostul prieten mort langa timisoara….el te ridicase cu inteliogenta lui…

  3. #3
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1328

    18 ani…a luat ceva

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.