Obiecte originale din vremea domniei lui Mihai Viteazul, expuse la Casa Băniei...

Obiecte originale din vremea domniei lui Mihai Viteazul, expuse la Casa Băniei (Fotoreportaj)

1.097
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Craiovenii sunt invitaţi la Casa Băniei pentru a vizita Expoziţia „Mihai Viteazul şi Bănia”, prilejuită de prima ediţie a evenimentului dedicat banului Craiovei. Printre obiectele expuse se numără documente originale purtând semnătura lui Mihai Viteazul, monede din perioada domniei sale, bijuterii şi câteva arme, unele autentice, altele – replici.

Câteva dintre veşmintele purtate în filmul „Mihai Viteazul” de Amza Pellea, o replică a jilţului domnitorului datând din secolul XIX, o gravură reprezentându-l pe Mihai Viteazul despre care se spune că surprinde imaginea reală a domnitorului chiar înainte ca acesta să moară, două documente – danii de moşii – semnate de banul Craiovei, monede de argint din secolul al XVI-lea din Tezaurul Verbiţa, dar şi alte obiecte pot fi văzute în perioada următoare. Unele dintre ele sunt expuse în pivniţa Casei Băniei, singura parte a clădirii care datează din perioada domniei lui Mihai Viteazul şi care nu a suferit modificări.

Vernisajul expoziţiei a avut loc astăzi, în prezenţa oficialităţilor locale, fiind unul dintre evenimentele de debut ale Zilelor „Mihai Viteazul”.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     13-01-2013
    Mesaje
    72

    Interesanta expozitia

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.