CAO: Reparaţii în condiţii extreme la Vârţ.

CAO: Reparaţii în condiţii extreme la Vârţ.

331
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ca urmare a avariilor majore produse pe conducta de transport a apei Izvarna – Craiova, în porţiunea de supratraversare a Râului Jiu respectiv la aproximativ 100 m de aceasta, pe raza localităţii Vârţ,Judeţul Gorj, Compania de Apă Oltenia se află în faţa unei provocări, depunând eforturi susţinute pentru remedierea acestora, prin identificarea unor soluţii adecvate tehnic.

Cauza producerii avariilor este vechimea acestei conducte de transport. Conducta de aducţiune are o vechime de 45-46 ani, ceea ce înseamnă că are durata normată (termenul de viaţă de cca. 25 ani) depăşită cu cca. 20-21 ani (perioada de funcţionare fiind aproape dublă).
Astfel a fost necesară înlocuirea unui tronson de conductă de oţel cu diametrul nominal de 1000 mm, grosimea peretelui de 11,7 mm şi lungimea de 16,7 m, în porţiunea de supratraversare a Râului Jiu, pe DN 6 (E70), pe raza localităţii Vârţ, Judeţul Gorj, iar pentru cealalta avarie aflata la o adancime de aproximativ 6 m se va aplica o solutie similara. Intervenţia este dificilă datorită poziţionării conductei de-a lungul podului în porţiunea de supratraversare a Râului Jiu respectiv a adancimii la care s-a produs avaria

Datorita conditiilor meteo nefavorabile se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.

 

S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. roagă utilizatorii de apă potabilă să işi asigure rezerve de apă potabilă pentru nevoile curente.
Menţionăm faptul că se fac eforturi susţinute din  partea S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. pentru remedierea acestei situaţiiluând toate măsurile necesare pentru asigurarea serviciului de alimentare cu apă în condiţii normale.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere.  

 

CONDUCEREA



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.