MULTUMIM CRAIOVA, MULTUMIM CRAIOVENI!

MULTUMIM CRAIOVA, MULTUMIM CRAIOVENI!

460
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Avuserăm şi Zilele Municipiului Craiova, prima ediţie de vară.

O primă concluzie ar fi aceea că mutarea din toamnă în startul verii a sărbătorii Craiovei şi a tuturor craiovenilor a fost una mai mult decât inspirată.

Timp de 7 zile am gustat din plin din toate peste cele 100 de evenimente cultural, artistice şi sportive pe care municipalitatea ni le-a oferit cu mare generozitate. Marea majoritate a craiovenilor, de la copii până la cei de vârsta a treia, au avut la alegere manifestări diverse care i-a antras spre a se bucura de zilele urbei în care îşi duc traiul de zi cu zi.

Tradiţionalele concerte, în cartiere, ale Ansamblului folcloric ”Maria Tănase”, au avut succesul scontat, craiovenii dovedind că sunt, în continuare, iubitori, păstrători şi continuatori de folclor şi tradiţie românească.

Concertele de muzică uşoară au umplut Piaţa Mihai Viteazu’, ca de obicei, aici beneficiind şi de nume cu renume, dar şi de artişti ai locului foarte iubiţi de publicul tânăr.

Surpriza, mare şi plăcută, am trait-o duminică seara, în ultima zi a manifestărilor când reprezentanţii Filarmonicii Oltenia au oferit, celor peste 25.000 de craioveni, un excepţional concert de rock simfonic. Concert glazurat de o voce de excepţie – Paula Seling – şi finalizat de un tânăr plăcut şi îndrăgit de tineri carea făcut publicul să relaţioneze cu el – Alexander Rybak.

Spectacolele din stradă ne-au dovedit că avem un public avid de artă, cultură, muzică, un public craiovean cunoscător şi doritor de astfel de evenimente cultural-artistice.

Prima ediţie de vară a Zilelor Municipiului Craiova a beneficiat şi de invitaţi de seamă care au luat pulsul oraşului nu doar administrativ şi politic.

Administraţia locală a marcat o premieră în plan administrativ având joi 30 mai onoarea de a primi o delegaţie oficială din Marea Britanie, la cel mai înalt nivel din partea unui alt stat, delegaţie condusă de John Bercow, Preşedintele Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, şi de către ambasadorul Martin Harris care este un prieten al Craiovei. În prezenţa celor doi oaspeţi englezi dar şi a craioveanului nostru Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, primarul nostru, Lia Olguţa Vasilescu, însoţit de preşedintele forului judeţean, Ion Prioteasa, a inaugurat Piaţa William Shakespeare, gest care vine să consfiinţească o prietenie sinceră între Capitala Olteniei şi reprezentanţii de frunte ai marii Britanii.

După această vizită, una de un excelent impact mediatic, dar şi social, vineri, 31 mai, la şedinţa solemnă a Consiliului Local al Municipiului Craiova am trăit o lecţie de istorie şi viaţă. În fapt, municipalitatea a creat o pagină de istorie prin acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Craiova Majestăţii Sale Regele Mihai I, dar şi prin faptul că după mai bine de 65 de ani în Craiova s-a cântat, într-un cadru oficial, imnul Casei Regale. A fost cu adevărat o şedinţă solemnă, o întrunire de gală şi regală. Gestul de recunoştinţă al Craiovei către Majestatea Sa este unul firesc, unul care dovedeşte că am depăşit tranziţia ideilor preconcepute şi că ancoraţi în realitatea europeană avem inteligenţa de a ne recunoaşte şi onora autenticele valori locale şi naţionale. Şedinţa solemnă a cuprins şi punctul care a creat perfect picătura de istorie. După un profesionist ”adulatio” făcut de reputatul istoric craiovean, Adrian Cioroianu, Primarul Municipiului Craiova i-a recompensat pe cei 56 de elevi craioveni şi cei 50 de profesori ai acestora care în anul şcolar 2012-2013 au prins podiumul fazei naţionale a olimpiadelor şcolare. Acest moment dă certitudinea că Executivul Craiovei respectă, onorează, susţine şi promovează performanţa şi performerii craioveni, din toate domeniile vieţii noastre sociale.

Ediţia a XVII-a a Zilelor Municipiului Craiova, prima ediţie de vară, ne-a desluşit multe din adevăratele trăiri ale craiovenilor. De aceea ne bucurăm că ştim să  ne bucurăm, trăim, simţim, apreciem, degustăm şi să iubim tot ceea ce ne mişcă sufletul şi trupul. Am trăit sentimentul că ştim să ne iubim oraşul şi pe cei cel făuresc şi îngrojesc zi de zi. Noi suntem copiii Craiovei, dar în particular pentru fiecare dintre noi Craiova este copilul nostru. Cum ni-l creştem şi-l dezvoltăm aşa vom creşte şi ne vom dezvolta şi noi.

Mulţumiri tuturor celor care au creat acest Festival al Craiovei, precum şi tuturor celor care au participat, indiferent în ce mod (organizator, participant, spectator, comerciant), la această reuşită totală a ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Craiova.

Zilele Municipiului Craiova, Ediţia XVII-a, 27mai – 02 iunie 2013, sunt argumentul perfect pentru ca, încă o dată, să spunem şi în startul acestei veri:

CRAIOVA, TE IUBIM !

Sursa: www.craiovateiubim.ro



8 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    549

    Slabut eveniment

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     09-01-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    93
    Citat Mesaj initiat de Joker_joke08
    Slabut eveniment

    Si ce ,vruiai sa se cheltuiasca cateva milioane de euro din bugetul local ca sa vina justin biberon sa iti cante ?Eventual daca puteau sa instaleze si niste tiribombe ca sa fie balciul balci pana la capat .

  3. #3
    OVY
    Senior Member
    Data de inscriere
     04-12-2005
    Locatie
     Daca nu sunt la coada la paine, cautati'ma la oo!
    Mesaje
    816

    Ce au organizat ei a fost ok…pacat ca suntem cotropiti de tigani si manelisti! (P.S. Cum sa il chemi pe maximilian sa cante copiilor ca baga el hash cand noi ascultam la varsta lor concerte antidrog?! Eu nu mi’as duce copilul la asemenea evenimente nici sa ma bati! )

    Romania este o tara frumoasa...pacat ca este locuita!
  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     26-08-2006
    Mesaje
    239
    Citat Mesaj initiat de XLuiss
    Citat Mesaj initiat de Joker_joke08
    Slabut eveniment

    ….Eventual daca puteau sa instaleze si niste tiribombe ca sa fie balciul balci pana la capat .

    Pai chiar au fost instalate cateva tiribombe, masinute etc.

    Trecut de ***** am avut, prezent de ***** avem, bine macar ca nu avem nici un fel de viitor...(Malaele, pe scena TNB)
  5. #5
    Junior
    Data de inscriere
     09-01-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    94
    Citat Mesaj initiat de uskatu
    Citat Mesaj initiat de XLuiss
    Citat Mesaj initiat de Joker_joke08
    Slabut eveniment

    ….Eventual daca puteau sa instaleze si niste tiribombe ca sa fie balciul balci pana la capat .

    Pai chiar au fost instalate cateva tiribombe, masinute etc.

    eh ,i-auzi . Nu prea m-am plimbat prin balciul ala, decat in trecere

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     17-03-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    39

    felicitari, mi-a placut, sa tot fie!!

    a•a•a•a•—a™«a•‘a–ˆa–ˆa•‘a•‘(o) a™« ENJOY THE MUSIC PEOPLE!! a™« a•sa•a•a•
  7. #7
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-11-2012
    Mesaje
    3

    adevarul este ca a fost frumusel acel „balci” dar, nu prea inspirat cum au zis ei , pt ca chiar a fost frig , parerea mea este ca nu schimbi zilele unui oras asa ca vrei u pentru ca esti u primar nou , jos prostia

  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     15-05-2009
    Locatie
     A®n corazA³nu tAƒu ;x Sex:_______ de 2 ori pe zi
    Mesaje
    3708

    A fost in limita bunului simt, mie mi-a placut cel putin Vineri.
    Sa speram ca si RMA se va organiza vara asta la Craiova

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.