Dolj: Un poliţist a denunţat „oferta” de 500 euro de la un...

Dolj: Un poliţist a denunţat „oferta” de 500 euro de la un cetăţean pentru a nu-i întocmi dosar penal

546
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi cu sprijinul acordat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.) – S.I.P.I. Dolj au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui V.I.A. în timp ce oferea suma de 1.800 lei unui ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj. Banii au fost remişi pentru a nu i se întocmi dosar penal, V.I.A. fiind depistat în trafic conducând un autoturism pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

În fapt, la data de 17.06.2013, la nivelul S.J.A. Dolj, ofiţerul de poliţie a formulat şi depus un denunţ prin care sesiza faptul că V.I.A., fiind depistat în trafic conducând un autoturism pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, i-a promis suma de 500 euro pentru a nu i se întocmi actele de cercetare penală în cauză. Poliţistul a refuzat categoric această ofertă şi a sesizat de îndată D.G.A. – S.J.A. Dolj şi D.I.P.I. – S.I.P.I. Dolj.

S-a alcătuit o echipă formată din procuror, ofiţeri D.G.A. şi ofiţeri din cadrul S.I.P.I. Dolj şi s-a realizat prinderea în flagrant a lui V.I.A. în biroul ofiţerului de caz, imediat după ce acesta i-a oferit suma de 1.800 lei pentru a nu înregistra actele deja întocmite.

Învinuitul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 C.P., în urma probelor administrate procurorul de caz dispunând reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    203

    Cinstea nu a murit!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.