Victor Ponta vrea autostradă Craiova-Calafat

Victor Ponta vrea autostradă Craiova-Calafat

747
21
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,50)

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, ca lucrările pe tronsonul Craiova-Calafat să fie terminate în timp util, în contextul în care inaugurarea podului Calafat-Vidin va atrage un trafic intensiv în zonă.

„E important, domnule Şova, pentru că la dvs. e încă CNADNR, să aveţi grijă să se lucreze cu adevărat pe tronsonul Craiova-Calafat, că deja probabil o parte importantă a traficului se va muta acolo şi dacă nu se lucrează, ne prinde iarăşi iarna cu drumul nefăcut”, a spus primul-ministru, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul Victor Ponta a afirmat pe 14 iunie că oraşele Craiova şi Calafat trebuie să fie legate printr-o autostradă şi că un asemenea proiect va fi depus în următorul cadru financiar al Uniunii Europene aferent perioadei 2014 -2020.

Victor Ponta a făcut această afirmaţie după inaugurarea podului peste Dunăre, Calfat – Vidin, el arătând că ştie că drumul până la Calafat este deteriorat. Este vorba de DN 56 Craiova – Calafat, care este reabilitat de două firme pe segmentele Craiova – Galicea Mare şi Galicea Mare – Calafat. Premierul a avertizat că dacă firmele nu îşi păstrează ritmul la construcţia drumurilor, contractele vor fi reziliate.

Ideea este următoarea: o să facem drumul şi îl facem bun, dar nu e suficient – adică un drum cu o singură bandă, una dus, una întors, nu e suficient – motiv pentru care în primul proiect pe exerciţiul 2014-2020 la care lucrăm şi îl depunem este ca de la Craiova la Calafat să avem regim de autostradă„, a declarat Ponta.

Referindu-se la proiectul Craiova – Piteşti, şeful Guvernului a susţinut că până la sfârşitul anului trebuie semnate procedurile şi contractul privind realizarea autostrăzii în regim de parteneriat public-privat.

Practic, Calafat va fi legat în regim de autostradă de Craiova – Piteşti – Centura Sud Constanţa – Portul Constanţa„, a detaliat Ponta.

Întrebat când va fi finalizat proiectul Piteşti – Craiova, premierul a răspuns că termenul este de 24 de luni.

Sursa: Agerpres



21 COMENTARII

  1. #21
    Senior Member
    Data de inscriere
     21-03-2008
    Mesaje
    679

    Toti comentati aici de politica, ca nu va convine nimic, dar daca ar fi sa iesim in strada pentru o schimbare, toti „culcat”. Asa e romanu, parca e facut sa indure. Plecam prin alte tari sa muncim, ne limitam la o multime de lucruri in loc sa iesim in strada sa dam mizeria jos. Dar daca stai bine sa te gandesti la ora actuala chiar nu ai pe cine pune la conducere. Toti numai…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.