Bună dimineaţa, în prima zi de şcoală! Restul e…. clişeu!

Bună dimineaţa, în prima zi de şcoală! Restul e…. clişeu!

1.353
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Preşcolarii, elevii şi liceeni încep, astăzi, cursurile, după trei luni de vacanţă. Unităţile de învăţământ din judeţ sunt pregătite să-i primească şi nu prea… Însă, nu-i aşa, problema e atât de prezentă la începutul fiecărui an şcolar încât a devenit un clişeu. Conducerea Inspectoratului Şcolar se arată, totuşi, mulţumită şi spune că „în acest moment, în judeţul Dolj şcoala începe în condiţiile normale în toate cele 587 de locaţii”.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Dolj, Georgică Bercea, „dacă stăm şi analizăm datele statistice, la nivelul judeţului, din cele 587 de spaţii de învăţământ, 341 au obţinut autorizaţia de funcţionare, 168 de unităţi şcolare nu au reuşit să obţină avizul sanitar de funcţionare, iar 78 au documentele depuse, urmând să le primească„.

Aşadar, conducerea IŞJ linişteşte părinţii şi opinia publică vorbind de condiţii „normale” în şcoli, incluzindu-le la „normale” chiar şi pe cele circa 250 care nu au autorizaţie de funcţionare.

„(…)Nu ascundem faptul că există şi mici disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte igienizarea şi modul de pregătire al unităţilor şcolare, dar ele vor fi rezolvate în timp util, dar şi după începutul anului şcolar/, fără a afecta procesul instructiv-educativ”, adaugă Bercea.

Cât despre „timpul util” despre care vorbeşte inspectorul general, putem concluziona, în asentimentul elevilor, în următorul fel: ce mică e vacanţa mare chiar şi pentru autorităţi!

În altă ordine de idei, în prima zi de şcoală, 384 de polițiști vor acționa în zona școlilor din județul Dolj. Poliţia locală va asigura menținerea unui climat optim pentru desfășurarea activităților de deschidere a noului an școlar, iar polițiștii rutieri vor asigura fluidizarea traficului, fiind prezenți la intrările în unitățile de învățământ. Pe parcursul anului școlar polițiștii doljeni vor continua colaborările cu directorii, profesorii şi diriginţii, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă din școli generale și licee.



2 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1449

    succes tuturor in noul an

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    708

    sa speram ca vor avea conditii mai bune decat ce am avut noi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.