„Ziua atletismului”, sâmbătă, 5 octombrie 2013, între orele 9.00 – 13.00, pe...

„Ziua atletismului”, sâmbătă, 5 octombrie 2013, între orele 9.00 – 13.00, pe strada A.I.Cuza.

336
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

     Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Clubul Sportiv Municipal Craiova, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, Liceul cu program Sportiv „Petrache Trişcu” Craiova, Clubul Sportiv Olimpic Sport Craiova, Asociaţia Judeţeană de Atletism Dolj organizează „Ziua atletismului”, sâmbătă, 5 octombrie 2013, între orele 9.00 – 13.00, pe strada A.I.Cuza.

Alina Ionescu, directorul DJST Dolj, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că obiectivele acestei manifestări sunt atragerea tinerilor în practicarea atletismului dar şi promovarea efectelor benefice ale mişcării.

„Dacă de 1 septembrie am organizat o zi a baschetului, pentru iubitorii acestui sport, o zi care s-a bucurat de un număr foarte mare de participanţi, acum ne-am gândit să dedicăm o zi specială atletismului. Împreună cu partenerii noştri ne-am unit forţele pentru a pune la punct un program amănunţit pentru „Ziua atletismului”. Sperăm să atragă la fel de mulţi participanţi ca şi manifestarea dedicată baschetului, pentru că, nu trebuie să uităm, atletismul este sportul care aduce foarte multe medalii la Craiova. Craiovenii care vor participa la această „sărbătoare” dedicată atletismului vor avea ocazia de a se implica în foarte multe activităţi. Precizez că s-au înscris 38 de şcoli din judeţ”, a menţionat Alina Ionescu, directorul DJST Dolj.

Alături de directorul executiv al DJST Dolj, Alina Ionescu, la conferinţa de presă au mai participat Sorin Manda, directorul Clubului Sportiv Municipal Craiova, antrenor Nicuşor Bugiulescu, LPS „Petrache Trişcu” şi Mircea Alexandrescu de la Clubul Sportiv Olimpic Sport Craiova.

„Salut iniţiativa Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj de a organiza o zi dedicată atletismului aşa cum a făcut şi cu alte sporturi. Noi, ca parteneri, am decis să le acordăm tot sprijinul de care au nevoie, putând conta pe ajutorul nostru şi în alte manifestări de acest gen. Este important să ne orientăm spre atletism, deoarece sportivii care practică acest sport au adus mereu acasă foarte multe medalii”, a menţionat Sorin Manda, directorul CSM Craiova.

 

Descriere activităţii:

Concurs de ştafetă între şcoli

Echipe de 4 elevi pe categorii de vârstă (elevi I-IV şi V-VIII), distanţa 4x50m.

 

Testarea capacităţilor motrice

Se vor amenaja spaţii pentru alergare de viteză, pe distanţa de 50m şi un sector de săritură în lungime de pe loc.

Profesori de specialitate vor acorda îndrumare iar sportivi de marcă vor efectua demonstraţii.

Se va amenaja un sector unde se va învăţa startul de jos.

Se va amenaja un sector demonstrativ de alergare peste garduri şi un sector cu garduri pliabile şi de dimensiuni reduse pentru doritorii de acest tip de alergare.

 

Zona de dezbateri

Vor fi invitate personalităţi de renume din atletism, fiind organizată şi o dezbatere în cadrul căreia persoanele doritoare vor putea afla, de la marii sportivi, informaţii din atletism şi beneficiile practicării mişcării. De asemenea se vor organiza sesiuni de autografe şi foto. Vor fi prezentaţi sportivii atleţi ai judeţul Dolj, sportivi ce au obţinut rezultate în competiţiile oficiale din anul 2013.

 

 

 

Rodica Fota, DJST Dolj

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1638

    hai toti tinerii la sport

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.