Cinematograful „Patria”, locul 3 pe ţară ca număr de spectatori

Cinematograful „Patria”, locul 3 pe ţară ca număr de spectatori

523
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Aproape 71.000 de spectatori au mers, anul trecut, la cinema „Patria” pentru a viziona o peliculă, din acest punct de vedere clasându-se pe locul trei în ţară, după cinematograful „Florin Piersic” din Cluj – 81.344 spectatori – şi Cinema Pro din Bucureşti, cu 75.419 de spectatori. Statistica, realizată de Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) România, arată că interesul pentru cinematografele publice a scăzut dramatic, mai ales după apariţia multiplexurilor.

În prezent, În România doar 33 de săli de cinematograf tradiţionale mai sunt funcţionale, dintre care două la Craiova, respectiv cinema „Patria” şi cinema „Modern”.

Reprezentanţii RADEF se plâng de faptul că vor fi obligați să dea sălile în administrarea primăriilor, dacă Legea descentralizării va fi adoptată.

Prin aceasta, Guvernul intenţionează să redirecţioneze 50% din veniturile de la Fondul Cinematografic către consiliile si primariile locale, pentru întreţinerea sau construirea de noi cinematografe.

Executivul vrea să treacă mai multe săli de cinematograf din administrarea RADEF în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale, după caz, şi în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale.



2 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1899

    in el n-e revedem toti tineretea

  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1872

    nu as fi crezut

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.