Calea ferată blocată de un autotren, în urma unui accident rutier

Calea ferată blocată de un autotren, în urma unui accident rutier

652
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Traficul feroviar a fost blocat, miercuri, între staţiile Câineni şi Râul Vadului, în localitatea Câineni din judeţul Vâlcea, de un accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri.

Accidentul rutier a avut loc pe DN7, pe raza comunei vâlcene Câineni. Asenov P., de 44 de ani, cetăţean bulgar cu rezidenţă în Turcia, conducea autotrenul marca Volvo, de la Râmnicu Vâlcea  la Sibiu.  Într-o curbă la dreapta a efectuat o manevră interzisă de depăşire a autotrenului marca Renault, care era condus regulamentar de Wladzslaw F., cetăţean polonez, în aceeaşi direcţie de mers. „În urma manevrei de depăşire, la revenirea pe bandă, autotractorul  Volvo a acroşat cu partea dreapta spate autotrenul Renault, proiectându-l în afara părţii carosabile, pe acostamentul căii ferate, blocând astfel  traficul feroviar. În urma impactului a rezultat  doar avarierea celor  două autovehicule, calea ferată nefiind afectată”, a declarat subinspectorul Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ la cetăţeanul polonez, iar la cel bulgar de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Pe toată durata efectuării activităţilor necesare de repunere a autotrenului Renault pe carosabil, traficul feroviar a fost oprit, iar  pe DN7 s-a circulat alternativ.  În continuare se efectuează cercetări pentru  a stabilii cum s-a produs accidentul.




Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.