Ce fac aleşii locali şi ce cred cetăţenii Craiovei că se discută...

Ce fac aleşii locali şi ce cred cetăţenii Craiovei că se discută în şedinţele CLM: „Păcăleli!”

1.184
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,50)

Puţinii cetăţeni ai Craiovei care vin lună de lună la şedinţele Consiliului Local al Municipiului Craiova, reprezentând societatea civilă, s-au săturat şi ei, se pare, de toate discursurile aleşilor locali. Punctele de pe ordinea de zi, în care sunt supuse voturilor proiecte importante care vizează viitorul şi bunăstarea urbei şi a cetăţenilor, sunt analizate rând cu rând, la fel şi observaţiile aduse de consilieri, primar sau secretar. Cetăţenii îi ascultă, prin colţurile gurii le scapă vorbe de duh, frunţile li se încruntează, ochii se dau peste cap, mâinile se ridică nemulţumite în aer.

… Cetăţenii ascultă. Şi citesc punct cu punct ce se pregătesc aleşii municipali să voteze pentru binele lor. Al oamenilor. Vin cu propriile lor observaţii şi nemulţumiri, unele dintre ele exprimate şi verbal în faţa celor pe care i-au votat. Alţii se rezumă la a-şi scrie concluziile pe proiectele introduse în şedinţă: sunt „Păcăleli”!

„Lipsă totală de încredere”
Rând cu rând, cetăţenul din imagine şi-a expus astăzi părerea pe marginea celor 65 de proiecte de hotărâre supuse aprobării în şedinţa din 30 ianuarie 2014. Fie că s-a întrebat dacă sunt „păcăleli?!”, fie că a afişat o „lipsă de încredere (L.Î.)” ori „lipsă totală de încredere (L.T.Î.)”, bătrânul – un „veteren” participant la şedinţele municipalităţii – crede că nimic din ceea ce hotărăsc consilierii locali în frunte cu primarul nu mai este în folosul oamenilor.

Un’, doi, trei, faceţi toţi la fel ca noi…
Câteva rânduri mai în faţă, în Sala Mare de şedinţe a Primăriei Craiova, pentru aproape toţi cei 27 de consilieri locali, plus prezidiul, şedinţa decurge banal. Doar trei-patru aleşi îşi expun, lună de lună, părerea despre ceea ce urmează să voteze. Vin cu observaţii ori cer explicaţii unde nu sunt pe deplin lămuriţi… Bianca Predescu (PSD), Dan Cherciu (PDL), Ionel Pană (PPDD) şi, răzleţ, puţini alţii.

Unii… au telefoane de ultimă generaţie, foarte practice în alungatul plictiselii. Ori au alte gânduri…

Foto: Ionuţ Greere, Lucian Prejbeanu



2 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1046

    Plecati toti…plecati din tara pana nu o sa va luam cu pietre….Meritati trasi in tzeapa in fata Prefecturii!!

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2354

    incearca sa inteleaga ceva ce oricum nu pot schimba

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.