25 de elevi de la Şcoala nr. 2 au participat la Ziua...

25 de elevi de la Şcoala nr. 2 au participat la Ziua 112

339
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Azi, la ora 10.00, 25 de elevi de la Şcoala Alice Voinescu din municipiul Dr. Tr. Severin au fost prezenţi la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

Pentru a marca Ziua Europeană a Nmărului Unic de Urgenţă 112, I.S.U Mehedinţi împreună cu Serviciul de Transmisiuni Speciale au organizat o activitate comună, de informare şi conştientizare privind modul de anunţare prin112 a unei situaţii de urgenţă.

Activitatea s-a desfăşurat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, având ca scop, conştientizarea elevilor cu privire la importanţa apelului prin 112. Cu această ocazie, elevii au avut posibilitatea să afle mai multe informaţii referitoare la modul de preluare a apelurilor de urgenţă de către operatorii din dispeceratul I.S.U.”Drobeta” dar şi să exerseze, îndrumaţi de prim-adjunctul inspectoratului, lt. col. Florentin Dragomir, modul de anunţare a unei situaţii de urgenţă.          

Copiii au fost încântaţi de faptul că, pentru prima dată în viaţă, au avut ocazia să anunţe o situaţie de urgenţă şi să vadă cum se desfăşoară activitatea în dispeceratul I.S.U. Mehedinţi, de la preluarea apelului prin 112 şi până la trimiterea forţelor la intervenţie. Pentru scurt timp, elevii au luat locul operatorilor din dispecerat şi au gestionat situaţia de urgenţă pe care chiar ei au anunţat-o.

În timp ce primeau informaţii referitore la modul de preluare a apelurilor prin 112, dar şi la situaţiile de urgenţă pentru care intervin pompierii, elevii au avut ocazia să vadă şi cum se desfăşoară lucrurile în realitate, deoarece o situaţie de urgenţă se anunţa chiar atunci, prin 112. Se anunţa faptul că, o bătrână, în vârstă de 78 ani, se afla blocată într-un apartament situat la etajul II al unui bloc de locuit de pe B-dul Carol şi avea probleme medicale, neştiindu-se dacă mai este în viaţă. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă un echipaj SMURD, o autospecială cu apă şi spumă, o autoscară mecanică şi 9 subofiţeri, care au intervenit pentru deblocarea uşii apartamentului, prin escaladarea blocului cu scara culisabilă până la etajul 2 şi acordarea ajutorului medical de urgenţă împreună cu un echipaj al SJA Mehedinţi.

Andrei Vasilescu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.