În iunie-iulie vom afla câştigătorul licitaţiei la autostrada Craiova-Slatina-Piteşti

În iunie-iulie vom afla câştigătorul licitaţiei la autostrada Craiova-Slatina-Piteşti

366
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Liviu Dragnea, vicepremierul României, anunţa ieri la Slatina, unde a partcipat la instalarea noului tandem prefect-subprefect în Olt, că autostrada Craiova-Slatina-Piteşti îşi va afla caştigătorul licitaţiei cel mai târziu în luna iulie.

“În luna iunie-iulie am înţeles de la dl. ministru Şova că va fi anunţat câştigătorul licitaţiei pentru autostrada Craiova – Slatina – Piteşti. Nu este adevărat faptul că această autostradă nu va mai fi realizată sau a că ar fi fost lăsată de-o parte pentru a face loc unei autostrăzi care va trece prin judeţul Teleorman. Cele două căi rutiere sunt proiecte diferite şi nu depind una de alta, adică nu se pune problema că vom face autostrada ce trece prin Teleorman şi nu mai facem varianta Craiova – Slatina – Piteşti. Aceste două proiecte vor trece amândouă prin Slatina, diferenţa dintre ele fiind că una va fi realizată cu fonduri europene – respectiv cea care străbate Teleormanul, iar cealaltă – din fonduri provenind dintr-un parteneriat public-privat”, a declarat Liviu Dragnea.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a mai ţinut să precizeze că “Autostrada Sudului”, respectiv cea care ar urma să străbată judeţul Teleorman, va trece prin oraşele Bucureşti – Alexandria – Slatina – Craiova – Calafat, realizarea sa urmând să se facă din fonduri europene, respectiv din Fondul European de Coeziune, deoarece această rută face parte din Reţeaua Europeană Principală de Transport. O altă posibilitate de realizarea a unei autostrăzi din fonduri europene ar fi Fondul European de Dezvoltare Regională, care finanţează proiecte rutiere ample dacă traseele cu pricina sunt incluse în Reţeaua Europeană Secundară de Transport.

“Autostrada Craiova – Slatina – Piteşti se încadrează pe un al treilea mod prin care se poate finanţa realizarea unei autostrăzi, adică parteneriatele publice-private. Cum autostrada Craiova – Slatina – Piteşti nu se află nici pe reţeaua europeană principală şi nici cea secundară de transport, ea va fi finanţată pe baza unui asemenea parteneriat public-privat, deci realizarea ei nu este influenţată de începerea sau neînceperea Autostrăzii Sudului Bucureşti – Alexandria – Roşiori – Slatina – Craiova – Calafat”, a mai spus Dragnea, care s-a ferit să avanseze vreun termen de finalizare a vreunuia dintre cele două proiecte.

Amintim faptul că guvernanţii de la Bucureşti vor alege câştigătorul licitaţiei dintre firmele care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate anul trecut, şi aici vorbim despre un consorţiu românesc format din companiile Spedition UMB şi Tehnostrade, precum şi alte câteva asocieri străine: Obrascon Huarte Lain – OHL ZS (Spania), China Communications Construction Company – Dogus Insaat Ve Ticaret (Turcia) – Egis Projects (Franţa), Strabag (Austria) – Vinci (Franţa) – Aktor (Grecia) şi Impregilo – Salini (Italia).

Sursa: oltenia24.ro



5 COMENTARII

  1. #1
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    984

    Împușcați-vă, mai bine. Ar fi cea mai mare bucurie pentru popor.

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1116

    abia astept sa se realizeze foarte multe de castigat mai ales pentru oras oportunitate locuri de munca///////////////////

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     11-02-2006
    Mesaje
    77

    ghci ce spaga au luat porcii de la usl , spaga pe care o platim noi , fraierii de contribuabili . treziti-va la realitate oameni buni , nu mai votati usl- usd !

  4. #4
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    991
    Citat Mesaj initiat de tibi_9
    ghci ce spaga au luat porcii de la usl , spaga pe care o platim noi , fraierii de contribuabili . treziti-va la realitate oameni buni , nu mai votati usl- usd !

    Se duc și-i duc cu japca și cu șpaga la vot pe amărâții de prin sate (în special pe bătrâni) și pe țigani, dirijați prin șefii lor de trib.
    În orașe situația e ceva mai bună, votanții PSD fiind în special pensionarii, care votează cu diverși bandiți de bunăvoie (bătrânii, cei care au distrus România în ultimele două decenii cu voturile lor, fie că-s ei părinții noștri, fie că-s bunicii).
    Asta e situația. Tragică.
    Bătrânii acestei țări au îngropat România și viitorul propriilor copii (refugiați cu milioanele prin alte țări, fără viitor).

  5. #5
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2649

    hai sa scapam de tiruri

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.