Marile companii selectează studeţi din Craiova

Marile companii selectează studeţi din Craiova

997
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

În perioada 8-9 mai companii multinaţionale precum: Hella, Ates Networks, Lugera, Adecco, CS Romania, Dagmar și Cummins sunt prezente la Facultatea de Automatică în căutare studenţilor dispuşi să colaboreze pe termen scurt sau îndelungat.

Încă de dimineată, companiile prezintă oportunităţile şi beneficiile pe care le oferă viitorilor angajaţi, iar studenţi plin de speranţă îşi doresc să fie selectaţi pentru a avea ocazia să facă parte dintr-o companie de renume. La fel de încrezător este si Mihai, student în anul al IV-lea la Facultatea de Automatică: ,,Sunt interesant să mă anagejez, am studiat ofertele. Mi se par mai multe interesante, dar m-am hotărât să aplic pentru Hella. Mă bucur că firmele au decis să facă un astfel de târg, mi se pare o idee bună.”

Reprezentanţii firmelor sunt deschişi şi răspund cu amabilitate tuturor întrebările venite din partea studenţilor pentru ca aceştia să-şi facă o imagine de ansamblu cât mai clară despre ceea ce reprezintă fiecare firmă în parte.

,,Noi aşteptăm de la studenţi, nu neapărat să aibă experientă, cât să aibă experienţa proiectelor din facultatea. În plus este necesară o situţie bună la învăţătură, seriozitate, să fie dornici să lucreze şi neapărat pasiune pentru acest domeniu.Din punct de vedere a ceea ce oferim noi ca firma, avem proiecte dintre cele mai diverse: în aeronautică, în sisteme de automatizare hidroenergetice, în transporturi inteligente ş.a. Cred că se găseşte câte ceva pentru gustul fiecăruia. Cu studenţii am mai colaborat prin practiică studenţească, prin intershipuri cu durată între 2 luni şi aproximativ 1 an şi bineînteles angajare cu contract pe durată nedeterminată dacă rezultatele au fost unele foarte bune în facultate. Sunt studenţi care au început contracte pe perioadă determinată şi acum  sunt angajaţi la noi. Suntem deschişi, primi CV-uri, le studiem şi selectăm.” A declarat un reprezentat al companiei CS România.

De asemenea, privirile au fost aţintite asupra firmei Hella, care, pe lângă oferte, atrăgea atenţia şi prin prezenţa unui simulator de bord de maşină. Studenţii erau invitaţi să  urmărească cum se testează anumite funcţionalităţi ale unui ECU. ,,Hella e o companie multinaţională, provenită din Germania. Avem la Craiova în jur de 100-170 de angajaţi şi în principiu lucrăm pentru industria automotive. Studenţii au venit deja şi s-au arătat interesaţi să se angajeze, dar şi de practică în cadrul companiei. Noi suntem deschişi la colaborare. Deja avem colegi care îmbină facultatea cu jobul. Din partea noastră există flexibilitate “ a declarat un reprezentant al firmei Hella.

Companiile multinaţionale îi aşteaptă şi mâine pe cei care astăzi au ratat startul depunerii CV-urilor.

Articol realizat de Nicoleta Vărzaru şi Adina Bechet

 

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.