Taxa pe viaţă şi moarte, „secretul” bine păstrat al preoţilor din Craiova

Taxa pe viaţă şi moarte, „secretul” bine păstrat al preoţilor din Craiova

5.575
59
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(8 voturi, media: 5,00)

Pornind de la învăţăturile biblice, urmaşii lui Deceneu practică astăzi meseria care te ajută să-ţi cureţi sufletul, iar uneori şi buzunarul. Încă din cele mai vechi timpuri, preoţii reprezentau oameni de bază ai societăţii, mai ales în cazul microsocietăţilor rurale, unde preotul era şi învăţătorul satului. Şi astăzi ne putem mândri cu astfel de exemple pozitive. Există preoţi despre care se poate spune că sunt trimişii lui Dumnezeu pe Pământ, aceştia ajutându-i pe oameni, atât spiritual, cât şi financiar. Spre exemplu, părintele Adrian Stănulică, director executiv al Organizaţiei Vasiliada, care vine în sprijinul copiilor, familiilor, grupurilor sociale aflate în situaţii dificile, medii abuzive sau lipsite de condiţii minime de trai. Din păcate, însă, nu toţi îi calcă pe urme. SAMSUNG

Întruchiparea milosteniei în formă ,,brută

Dar cum în viaţă există bine, există şi rău. Pe lângă aceste cazuri preafericite şi rarefiate, avem de-a face şi cu preoţi care nu fac deloc cinste sultanei bisericeşi. Cum credinţa fără fapte este moartă, de-a lungul timpului, clericii au fost implicaţi în mai multe evenimente cu iz de scandal, în care pacea sufletească şi liniştea interioară au fost înlocuite cu mângâieri apăsate, aplicate în mod repetat necredinciosului în speranţa mântuirii sufletului acestuia.

Cazul preotului din comuna doljeană Şimnicu de Sus, care este acuzat de fosta soţie că în timpul mariajului a avut un comportament abuziv, naşte numeroase controverse în rândul enoriaşilor, care nu cred că preotul s-ar fi abătut de la poruncile Decalogului. Psalmii lui David şi Evanghelia după Matei, pline de învăţături legate de iertarea şi iubirea aproapelui, se pare că i-au afectat memoria părintelui care nu-şi mai aminteşte dacă şi-a lovit sau nu preoteasa: ,,S-o fi întâmplat să-i dau şi o palmă”.

Aplicarea credinţei în plan material biserica

Transformarea mercantilă a credinţei în bani duce la încurcarea căilor Domnului. Atât sfârşitul anului, cât şi intrarea în anul ce urmează, face ca preotul să-ţi calce pragul cu ocazia Crăciunului, dar şi a Bobotezei. Chiar dacă tu crezi că te poţi sustrage vechilor ritualuri, preotul pare mai hotărât ca niciodată, vârându-ţi crucea în uşa întredeschisă, asemeni unei descinderi DIICOT. Cu toate că nu se impune o taxă pentru aceste manifestări religioase, fiecare familie oferă bani preotului. Pe lângă aceste cântări evlavioase susţinute în pragul uşii, înainte de plecare preotul întreabă: “Calendare doriţi”?

Acelaşi calendar poate fi procurat şi de la talciocurile improvizate la intrarea în biserică. Acestea sunt dotate cu cărţi, biblii, cruci, de diferite dimensiunii, lanţ cu cruce, mătănii, transformându-l într-un adevărat altar al credinţei, de unde creştinii cucernici îsi pot cumpăra toate cele trebuincioase purificării sufleteşti.

Taxă pentru fericire, dar si pentru poarta raiului

Taxele nu sunt percepute doar de Fisc. Şi preoţii au preţurile lor. Astfel, pentru momentele fericite, cum ar fi nunta şi botezul, se percep taxe: pentru nuntă, tariful urcă până undeva la 800 de lei, iar pentru botez, până la 500 de lei. De aici, fiecare lăcaş al Domnului îşi stabileşte singur preţul. De exemplu, Biserica Madona Dudu percepe pentru un botez 400 de lei, iar pentru cununie 700 de lei.

O fi scump să trăieşti, dar mai scump este să mori!

Şi ultimul drum are costurile lui. Teoretic, slujbele de înmormântare trebuie oficiate gratuit, însă, practic vorbind, suntem contrazişi de cerinţele preoţilor, slujba de inmormântare învârtindu-se în jurul sumei de 300 de lei. Propaganda afectivă oferită de preoţi rezultă şi din discursul pe care acesta îl susţine la căpătăiul decedatului menit să impresioneze mai mult decât este cazul. Astfel, slujitorul Domnului poate pleca cu sufletul împăcat că a făcut în aşa fel încât să merite fiecare bănuţ în parte.

Fără chitanţă, din motive… bisericeşti biserica.

Costurile acestor evenimente ramân secretul dintre tine şi părinte, acesta neeliberând chitanţă din motive… bisericeşti. Cum morţii cu morţii şi vii cu vii, rudele decedatului se îngrijesc şi de hrana trupească. Pomenile nu mai sunt ce erau odată. Ele nu mai au loc într-un mediu restrâns, în casa celui decedat, ci la restaurante, unde atât familia îndurerată, cât şi preotul se bucură de servicii de calitate asemeni unei petreceri cu fast.

Cai Putere mânuiţi cu ,,Harşi ,,Duh

Se pare că mixtul din busuioc şi extract de tămâie duce la creşterea prosperităţii în rândul feţelor bisericeşti, care au trecut de la mijloacele de transport în comun la maşini de lux. În topul preferinţelor care îi ispitesc pe preoţi se află epifania perfecţiunii – Mercedesul şi minunea germană – BMW-ul. Pentru ca transportul între o cununie şi o inmormântare să fie cât mai liniştitor, iar automobilul să fie ferit de eventuale pericole ale străzii, acesta deseori este inmatriculat cu una dintre urmatoarele variante: HAR, DUH, MIR sau RAI.

Transhumanţa tehnologiei în taina preoţiei

Biserica ajunge de multe ori să fie şi locul unde credinciosul se întoarce la primitivism. Cazurile în care apar mai mulţi bătrăni ce au leşinat în timp ce se inghesuiau la agheasma sau credincioşi ce s-au înjurat în lupta pentru pupatul moaştelor au ajuns ceva banal. Din fericire, tehnologia ne ajută în orice problemă. Acum avem spovedenia pe internet. Deşi mai mulţi preoţi sunt de acord că ,,harul nu merge online”, metodata nu este condamnată pe deplin. Pentru credincioşii care nu au timp să meargă la biserică, faptul că se află la un click distanţă de mântuire este o adevărată uşurare. Poate, pe viitor, cineva se va gândi să introducă puparea moaştelor prin webcam si imbuteliera apei sfinţite în pet-uri de 1 litru.

Biserica continuă o pantă descendentă în ceea ce priveşte încrederea populaţiei. Conform ultimelor statistici, realizate în anul 2013, în luna august 63,9% din populaţie a răspuns afirmativ întrebării pe tema credinţei în BOR, spre deosebire de luna mai când la aceeaşi întrebare au răspuns afirmativ 66,1% din populaţie.

de Nicoleta Vărzaru şi Adina Bechet 



59 COMENTARII

  1. #41
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-07-2011
    Mesaje
    29
    Citat Mesaj initiat de ARTHUNTER
    Citat Mesaj initiat de babuji77
    PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    CE MAAAA??6000-10000 LEI ESTE UN SALARIU DE MIZERIE?UN POPA CARE ARE PAROHIE ATAT ARE SALARIU…CEI MICI FARA BARBA DEASA AU 2300…ASTEA SUNT SALARII DE MIZERIE?

    AI VAZUT TU STATUL DE PLATA??? MINTITI CU NERUSINARE,NU AVETI NICI CEA MAI MICA IDEE SI VORBITI TOTI DE CAT IA PREOTII!!!

  2. #42
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-07-2011
    Mesaje
    30
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de babuji77
    PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    AI PERFECTA DREPTATE!

    Ceea ce nu stie majoritatea,este ca preotii platesc o gramada de dari atat catre stat,cat si si catre organele administrative bisericesti!
    Numai o mica parte din costurile acestor servicii ramane in buzunarul preotului,restul sunt imprastiati in varii parti,de la protoierie,impozite,facturi,pana la plata anumitor servicii oferite de oamenii care ajuta la ingrijirea gradinii bisericii etc.

    Sa nu uitam de saracii preoti care fac naveta la 40 de km (doar dus),si costurile acestei navete,nu sunt intotdeauna recuperate,fiind sambete in care abia sunt 2 pomeniri

    NU MAI VORBITI FARA SA STITI!

    Săracii, trebuie să cotizeze mai sus, la preafericitu’ care i-a fericit cu parohia. Circuitul şpăgii în natură, iau de jos, opresc jumate şi restul împing în sus! Şi cum fac ei naveta 40 km în mercedes full option sau range rover sport, nu mai povesti că îmi vine să suspin! Mie unul îmi e pur şi simplu scârbă de ei!

    NU MAI VORBITI DE CAZURI IZOLATE! MAJORITTEA PREOTILOR AU LOGAN SAU OPEL SECON-HAND
    INAINTE SA AFIRMATI FEL DE FEL DE LUCRURI GANDITI-VA LA URMATOAREA AFIRMATIE:
    „Daca Dumnezeu nu exista si eu am crezut in EL,nu am pierdut nimic! Insa daca Exista,iar eu nu am crezut in EL,am pierdut TOT”

  3. #43
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-07-2011
    Mesaje
    31
    Citat Mesaj initiat de blondu91
    perfect adevarat. Spre exemplu si preotul din cadrul parohiei de care apartin eu a sabotat si saboteaza in continuare satul respectiv, reusind sa`si ridice o vila (normal ca in alt sat sa nu bata la ochi) , sa`si cumpere o masina de 10.000 de $ + apartament in oras aranjat tot. Dar va spun un lucru… pe langa acesti parveniti mizerabili unul dintre ei fiind cel despre care vorbesc, credeti`ma ca exista in tara asta si oameni care slujesc Domnului , de la care ai de invatat si iti e drag sa`i asculti vorbind. Spun asta pt ca de curand am avut onoarea pot spune de a avea o tangenta cu un preot de genul , in varsta de altfel, dar mult mult peste intelepciunea noastra, Sincer nu mi se pare normal a improsca cu noroi in toti. Este si un citat in biblie ” cel fara de pacat sa arunce primul piatra” .

    COMPLET DE ACORD! GInditi-va la urmatoarea afirmatie: Toti romanii pleaca la furat in strainatate! Sunte-ti de acord?

  4. #44
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    237
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de blondu91
    perfect adevarat. Spre exemplu si preotul din cadrul parohiei de care apartin eu a sabotat si saboteaza in continuare satul respectiv, reusind sa`si ridice o vila (normal ca in alt sat sa nu bata la ochi) , sa`si cumpere o masina de 10.000 de $ + apartament in oras aranjat tot. Dar va spun un lucru… pe langa acesti parveniti mizerabili unul dintre ei fiind cel despre care vorbesc, credeti`ma ca exista in tara asta si oameni care slujesc Domnului , de la care ai de invatat si iti e drag sa`i asculti vorbind. Spun asta pt ca de curand am avut onoarea pot spune de a avea o tangenta cu un preot de genul , in varsta de altfel, dar mult mult peste intelepciunea noastra, Sincer nu mi se pare normal a improsca cu noroi in toti. Este si un citat in biblie ” cel fara de pacat sa arunce primul piatra” .

    COMPLET DE ACORD! GInditi-va la urmatoarea afirmatie: Toti romanii pleaca la furat in strainatate! Sunte-ti de acord?

    Nu „sunte-m” de acord (mai lasă biblia și mai ia Gramatica) să compari mere cu pere. Si popii poate au logan sau opel SH la inceput, dar aspiră și trag tare pt. ceva mai „premium” cu care să-și transporte dosul plin de har.

  5. #45
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    238
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de babuji77
    PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    AI PERFECTA DREPTATE!

    Ceea ce nu stie majoritatea,este ca preotii platesc o gramada de dari atat catre stat,cat si si catre organele administrative bisericesti!
    Numai o mica parte din costurile acestor servicii ramane in buzunarul preotului,restul sunt imprastiati in varii parti,de la protoierie,impozite,facturi,pana la plata anumitor servicii oferite de oamenii care ajuta la ingrijirea gradinii bisericii etc.

    Sa nu uitam de saracii preoti care fac naveta la 40 de km (doar dus),si costurile acestei navete,nu sunt intotdeauna recuperate,fiind sambete in care abia sunt 2 pomeniri

    NU MAI VORBITI FARA SA STITI!

    Săracii, trebuie să cotizeze mai sus, la preafericitu’ care i-a fericit cu parohia. Circuitul şpăgii în natură, iau de jos, opresc jumate şi restul împing în sus! Şi cum fac ei naveta 40 km în mercedes full option sau range rover sport, nu mai povesti că îmi vine să suspin! Mie unul îmi e pur şi simplu scârbă de ei!

    NU MAI VORBITI DE CAZURI IZOLATE! MAJORITTEA PREOTILOR AU LOGAN SAU OPEL SECON-HAND
    INAINTE SA AFIRMATI FEL DE FEL DE LUCRURI GANDITI-VA LA URMATOAREA AFIRMATIE:
    „Daca Dumnezeu nu exista si eu am crezut in EL,nu am pierdut nimic! Insa daca Exista,iar eu nu am crezut in EL,am pierdut TOT”

    O, da, atunci vai de cei peste 1 miliard jumate de chinezi sau 1 miliard de indieni care nu cred in dumnezeul tau. Au pierdut tot din start, nu-i așa?. Crede-mă, tu ai pierdut tot, pentru că îți risipești viața degeaba. Crezi că așa ajungi în rai, bătând cruci și matanii și îndesând bani in sutana popii?

  6. #46
    Newcomer
    Data de inscriere
     16-05-2013
    Mesaje
    42
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de ARTHUNTER
    Citat Mesaj initiat de babuji77
    PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    CE MAAAA??6000-10000 LEI ESTE UN SALARIU DE MIZERIE?UN POPA CARE ARE PAROHIE ATAT ARE SALARIU…CEI MICI FARA BARBA DEASA AU 2300…ASTEA SUNT SALARII DE MIZERIE?

    AI VAZUT TU STATUL DE PLATA??? MINTITI CU NERUSINARE,NU AVETI NICI CEA MAI MICA IDEE SI VORBITI TOTI DE CAT IA PREOTII!!!

    citeste articolul asta prietene:
    http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ce-salariu-are-patrarhul-daniel–vezi-si-ce-sume-castiga-preotii-si-episcopii-278780
    asta e ce e oficial ,,in alb,, ce ia pe sub mana draq stie…

  7. #47
    Newcomer
    Data de inscriere
     16-05-2013
    Mesaje
    43
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de babuji77
    PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    AI PERFECTA DREPTATE!

    Ceea ce nu stie majoritatea,este ca preotii platesc o gramada de dari atat catre stat,cat si si catre organele administrative bisericesti!
    Numai o mica parte din costurile acestor servicii ramane in buzunarul preotului,restul sunt imprastiati in varii parti,de la protoierie,impozite,facturi,pana la plata anumitor servicii oferite de oamenii care ajuta la ingrijirea gradinii bisericii etc.

    Sa nu uitam de saracii preoti care fac naveta la 40 de km (doar dus),si costurile acestei navete,nu sunt intotdeauna recuperate,fiind sambete in care abia sunt 2 pomeniri

    NU MAI VORBITI FARA SA STITI!

    Săracii, trebuie să cotizeze mai sus, la preafericitu’ care i-a fericit cu parohia. Circuitul şpăgii în natură, iau de jos, opresc jumate şi restul împing în sus! Şi cum fac ei naveta 40 km în mercedes full option sau range rover sport, nu mai povesti că îmi vine să suspin! Mie unul îmi e pur şi simplu scârbă de ei!

    NU MAI VORBITI DE CAZURI IZOLATE! MAJORITTEA PREOTILOR AU LOGAN SAU OPEL SECON-HAND
    INAINTE SA AFIRMATI FEL DE FEL DE LUCRURI GANDITI-VA LA URMATOAREA AFIRMATIE:
    „Daca Dumnezeu nu exista si eu am crezut in EL,nu am pierdut nimic! Insa daca Exista,iar eu nu am crezut in EL,am pierdut TOT”

    au logan sau opel ,da cate 3 asta e problema,15 porci,5 vaci,100 oi,2 apartamente ,,la oras,,…eventual si cate 1 prin bucuresti inchiriat.

  8. #48
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1176

    POPII SRL + PSD-PC-PUNR = Combinatia de jeg perfectă, cu mențiunea că există foarte mulți preoți buni în România, pe când oameni buni în PSD-PC-PUNR nu prea există.
    Popa ia câteva sute de la nunți, dar pot să scrie autoarele despre hoții din școli / profesorii/ învățătorii, despre magistrații infractori, despre medicii infractori, toți aștia , cu miile, care parazitează România? Sau e la modă asta cu preoții, că scriem niște prostii și găsim imediat o târlă de ”oli” care să comenteze furioși…??? Faceți audiență din prostie. Când te-ai dus la medic și ți-a luat 100 de lei pe …nimic, ai scris ceva? Dar învățătoarea semianalfabetă? Că la ăștia ești obligat să mergi, dar la popa NU! Popa-ți cântă două ore , măcar! Îți face nunta frumoasă. Presa coruptă (toate televiziunile), care trăiește din bani furați, nimic? Aia e mișto, nu? Și curvele – la propriu și la figurat, masculine și feminine – care apar toată ziua în presă, toți retarzii și gunoaiele – asta e OK, trendy?
    …Dar așa e poporul – prost, bătut în cap.
    Eu sunt creștin, dar nu mă duc pe la biserici și nici nu am dat bani pe cununii, botezuri etc. Foarte , foarte rar. Dacă întâlnesc un popă/om credincios stau de vorbă cu el. Dacă nu, nu. Treaba fiecăruia. Vă urmăresc popii??
    De alți bandiți nu scapi: medici, profesori, judecători etc. A, și de frustrați, de politicieni, de urmași de bolșevici/milițieni.
    Eu nu înțeleg ce treabă au ateii/cei care au ură pe creștini cu treaba asta. Ce îi freacă pe ei? Că banii dați de o bătrână la biserică nu ajung la ei în buzunar? De aia sunt ei, ateii, 99%, milițieni proști, din cauza preoților?
    E multă prostie și nebunie prin țara asta…
    Oricum…Doamne-ajută!

  9. #49
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1177
    Citat Mesaj initiat de back2business
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de babuji77
    PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    AI PERFECTA DREPTATE!

    Ceea ce nu stie majoritatea,este ca preotii platesc o gramada de dari atat catre stat,cat si si catre organele administrative bisericesti!
    Numai o mica parte din costurile acestor servicii ramane in buzunarul preotului,restul sunt imprastiati in varii parti,de la protoierie,impozite,facturi,pana la plata anumitor servicii oferite de oamenii care ajuta la ingrijirea gradinii bisericii etc.

    Sa nu uitam de saracii preoti care fac naveta la 40 de km (doar dus),si costurile acestei navete,nu sunt intotdeauna recuperate,fiind sambete in care abia sunt 2 pomeniri

    NU MAI VORBITI FARA SA STITI!

    Săracii, trebuie să cotizeze mai sus, la preafericitu’ care i-a fericit cu parohia. Circuitul şpăgii în natură, iau de jos, opresc jumate şi restul împing în sus! Şi cum fac ei naveta 40 km în mercedes full option sau range rover sport, nu mai povesti că îmi vine să suspin! Mie unul îmi e pur şi simplu scârbă de ei!

    NU MAI VORBITI DE CAZURI IZOLATE! MAJORITTEA PREOTILOR AU LOGAN SAU OPEL SECON-HAND
    INAINTE SA AFIRMATI FEL DE FEL DE LUCRURI GANDITI-VA LA URMATOAREA AFIRMATIE:
    „Daca Dumnezeu nu exista si eu am crezut in EL,nu am pierdut nimic! Insa daca Exista,iar eu nu am crezut in EL,am pierdut TOT”

    au logan sau opel ,da cate 3 asta e problema,15 porci,5 vaci,100 oi,2 apartamente ,,la oras,,…eventual si cate 1 prin bucuresti inchiriat.

    Lasă popa. Tu te-ai gândit să înveți, ca să ajungi ceva pe lume? Sau să muncești?
    Așa, ca să faci bani și să dormi liniștit. Te pregătești pentru ceva în viață? Plătești vreo taxă, tu, personal?

  10. #50
    Newcomer
    Data de inscriere
     16-05-2013
    Mesaje
    44
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de back2business
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de babuji77
    PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    AI PERFECTA DREPTATE!

    Ceea ce nu stie majoritatea,este ca preotii platesc o gramada de dari atat catre stat,cat si si catre organele administrative bisericesti!
    Numai o mica parte din costurile acestor servicii ramane in buzunarul preotului,restul sunt imprastiati in varii parti,de la protoierie,impozite,facturi,pana la plata anumitor servicii oferite de oamenii care ajuta la ingrijirea gradinii bisericii etc.

    Sa nu uitam de saracii preoti care fac naveta la 40 de km (doar dus),si costurile acestei navete,nu sunt intotdeauna recuperate,fiind sambete in care abia sunt 2 pomeniri

    NU MAI VORBITI FARA SA STITI!

    Săracii, trebuie să cotizeze mai sus, la preafericitu’ care i-a fericit cu parohia. Circuitul şpăgii în natură, iau de jos, opresc jumate şi restul împing în sus! Şi cum fac ei naveta 40 km în mercedes full option sau range rover sport, nu mai povesti că îmi vine să suspin! Mie unul îmi e pur şi simplu scârbă de ei!

    NU MAI VORBITI DE CAZURI IZOLATE! MAJORITTEA PREOTILOR AU LOGAN SAU OPEL SECON-HAND
    INAINTE SA AFIRMATI FEL DE FEL DE LUCRURI GANDITI-VA LA URMATOAREA AFIRMATIE:
    „Daca Dumnezeu nu exista si eu am crezut in EL,nu am pierdut nimic! Insa daca Exista,iar eu nu am crezut in EL,am pierdut TOT”

    au logan sau opel ,da cate 3 asta e problema,15 porci,5 vaci,100 oi,2 apartamente ,,la oras,,…eventual si cate 1 prin bucuresti inchiriat.

    Lasă popa. Tu te-ai gândit să înveți, ca să ajungi ceva pe lume? Sau să muncești?
    Așa, ca să faci bani și să dormi liniștit. Te pregătești pentru ceva în viață? Plătești vreo taxă, tu, personal?

    PE CINE INTREBI ?

  11. #51
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1178
    Citat Mesaj initiat de back2business
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de back2business
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    [quote=babuji77]PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    AI PERFECTA DREPTATE!

    Ceea ce nu stie majoritatea,este ca preotii platesc o gramada de dari atat catre stat,cat si si catre organele administrative bisericesti!
    Numai o mica parte din costurile acestor servicii ramane in buzunarul preotului,restul sunt imprastiati in varii parti,de la protoierie,impozite,facturi,pana la plata anumitor servicii oferite de oamenii care ajuta la ingrijirea gradinii bisericii etc.

    Sa nu uitam de saracii preoti care fac naveta la 40 de km (doar dus),si costurile acestei navete,nu sunt intotdeauna recuperate,fiind sambete in care abia sunt 2 pomeniri

    NU MAI VORBITI FARA SA STITI!

    Săracii, trebuie să cotizeze mai sus, la preafericitu’ care i-a fericit cu parohia. Circuitul şpăgii în natură, iau de jos, opresc jumate şi restul împing în sus! Şi cum fac ei naveta 40 km în mercedes full option sau range rover sport, nu mai povesti că îmi vine să suspin! Mie unul îmi e pur şi simplu scârbă de ei!

    NU MAI VORBITI DE CAZURI IZOLATE! MAJORITTEA PREOTILOR AU LOGAN SAU OPEL SECON-HAND
    INAINTE SA AFIRMATI FEL DE FEL DE LUCRURI GANDITI-VA LA URMATOAREA AFIRMATIE:
    „Daca Dumnezeu nu exista si eu am crezut in EL,nu am pierdut nimic! Insa daca Exista,iar eu nu am crezut in EL,am pierdut TOT”

    au logan sau opel ,da cate 3 asta e problema,15 porci,5 vaci,100 oi,2 apartamente ,,la oras,,…eventual si cate 1 prin bucuresti inchiriat.

    Lasă popa. Tu te-ai gândit să înveți, ca să ajungi ceva pe lume? Sau să muncești?
    Așa, ca să faci bani și să dormi liniștit. Te pregătești pentru ceva în viață? Plătești vreo taxă, tu, personal?

    PE CINE INTREBI ?[/quote]

    Păi…lasă, n-are rost.

  12. #52
    Newcomer
    Data de inscriere
     16-05-2013
    Mesaje
    45

    am sa incerc sa iti raspnd cat pot de civilizat
    1.nu ma judeca daca nu ma cunosti personal
    2.am vreo 20 de ani de scoala(8generala,4 liceu,5 facultate,3 master) ca sa intelegi de unde 20
    3.muncesc de la 18 ani si am inceput spaland pe jos intr-un service auto
    4.taxe platesc DEGEABA(intelegi ce vreau sa spun

    Daca te mai intereseaza ceva despre mine astept intrebari.

    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de back2business
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de back2business
    Citat Mesaj initiat de dolyan
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    [quote=dolyan][quote=babuji77]PREOTII,AU SALARII DE MIZERIE CA SI MEDICII.AU SI EI FAMILII DE INTRETINUT SI DATORII CATRE STAT CARE TREBUIESC ACHITATE.DE ASTA NU ELIBEREAZA CHITANTE.A ELIBERA CHITANTA INSEAMNA CA BANII SA AJUNGA LA MITROPOLIE SI EI RAMAN TOT CU SALARIILE DE MIZERIE.DAR ASA SUNTEM NOI,VEDEM PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA NU BARNA DIN OCHII NOSTRI.SE VEDE CA CELE CARE AU SCRIS ACEST ARTICOL NU AU TREABA CU CREDINTA ,DUMNEZEUL LOR ESTE BANUL.A-TI AJUNS SA PONEGRITI PE ORICINE PENTRU BINELE VOSTRU,SA VA IERTE DUMNEZEU CA VORBITI CU PACAT.

    AI PERFECTA DREPTATE!

    Ceea ce nu stie majoritatea,este ca preotii platesc o gramada de dari atat catre stat,cat si si catre organele administrative bisericesti!
    Numai o mica parte din costurile acestor servicii ramane in buzunarul preotului,restul sunt imprastiati in varii parti,de la protoierie,impozite,facturi,pana la plata anumitor servicii oferite de oamenii care ajuta la ingrijirea gradinii bisericii etc.

    Sa nu uitam de saracii preoti care fac naveta la 40 de km (doar dus),si costurile acestei navete,nu sunt intotdeauna recuperate,fiind sambete in care abia sunt 2 pomeniri

    NU MAI VORBITI FARA SA STITI!

    Săracii, trebuie să cotizeze mai sus, la preafericitu’ care i-a fericit cu parohia. Circuitul şpăgii în natură, iau de jos, opresc jumate şi restul împing în sus! Şi cum fac ei naveta 40 km în mercedes full option sau range rover sport, nu mai povesti că îmi vine să suspin! Mie unul îmi e pur şi simplu scârbă de ei!

    NU MAI VORBITI DE CAZURI IZOLATE! MAJORITTEA PREOTILOR AU LOGAN SAU OPEL SECON-HAND
    INAINTE SA AFIRMATI FEL DE FEL DE LUCRURI GANDITI-VA LA URMATOAREA AFIRMATIE:
    „Daca Dumnezeu nu exista si eu am crezut in EL,nu am pierdut nimic! Insa daca Exista,iar eu nu am crezut in EL,am pierdut TOT”

    au logan sau opel ,da cate 3 asta e problema,15 porci,5 vaci,100 oi,2 apartamente ,,la oras,,…eventual si cate 1 prin bucuresti inchiriat.

    Lasă popa. Tu te-ai gândit să înveți, ca să ajungi ceva pe lume? Sau să muncești?
    Așa, ca să faci bani și să dormi liniștit. Te pregătești pentru ceva în viață? Plătești vreo taxă, tu, personal?

    PE CINE INTREBI ?[/quote]

    Păi…lasă, n-are rost.[/quote]

  13. #53
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1179

    Poți să ai și 50. Depinde ce și cum.
    Dacă ăsta-i rezultatul și sentimentul că ești persecutat de Biserică…Iar treaba-i cam confuză pe aici: unii zbiară despre popi, alții despre evaziune, alții injură creștinismul or toate la grămadă. Alții ridică știința în slăvi, dar ei sunt varză (dacă-i întrebi de Pitagora, habar nu au cine a fost ăla) etc. E o mare varză. Doar o mare mahala.

    PS: Eu, văzând cum scrii, am crezut că ești vreun cioplitor de cruci, ceva…Fără supărare.
    Master? Nasol pentru țara asta – prea multe diplome fără valoare.

  14. #54
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    260
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de kartman
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de kartman
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de kartman
    [quote=A%%][quote=kartman][quote=A%%]
    Felicitări! Asta educație!
    Păcat că nu sunt educați toti așa!
    Se vede că părinții/bunicii au fost oameni de calitate . Cu ce s-au ocupat? Pun pariu că au fost activiști de partid, au lucrat în Miliție, Securitate sau ceva de acest gen.
    Bravo!

    exact ce spuneam mai sus. vin din urma bigotii cu orele de religie obligatorii.

    Să vezi când s-or termina pensiile de torționari și turnători! Adio, Internet și romane psycho pe forumuri! Să vezi jale! …Jaf la Cutia Milei

    pesemne ca vorbesti din proprie experienta.

    Kartman, eu îți doresc numai bine.

    iti doresc ce-mi doresti mie….

    Ar fi bine, dar nu te cred.[/quote]
    poate castigi la loto. facem 50-50 ? [/quote]

    Tu, ca pesedist, iei 100%, iar eu zero%. Cred că așa e corect pentru tine. PSD, nota 10, nu?…[/quote]

    esti cam pe-alaturi. vad ca urmaresti ce votez. am dat 10 pentru ponta, nu pentru psd. nu sunt psd-ist, iar de pdl-isti mi-e greata. dar tu, ca pdl-ist infocat, ai tras imediat concluzia ca cine nu e intr-un partid trebuie neaparat sa fie in altul. eu as fi multumit daca ar ajunge la bulau cat mai multi, indiferent de partid. pentru ca marea majoritate merita. oricum, in timp ce „pulimea” face partizanat ba pentru un partid, ba pentru altul, gratis, „baronii” fac bani impreuna. asa ca lasa-ma cu prostiile astea.

  15. #55
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1180
    Citat Mesaj initiat de kartman
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de kartman
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de kartman
    Citat Mesaj initiat de A%%
    [quote=kartman][quote=A%%][quote=kartman][quote=A%%]
    Felicitări! Asta educație!
    Păcat că nu sunt educați toti așa!
    Se vede că părinții/bunicii au fost oameni de calitate . Cu ce s-au ocupat? Pun pariu că au fost activiști de partid, au lucrat în Miliție, Securitate sau ceva de acest gen.
    Bravo!

    exact ce spuneam mai sus. vin din urma bigotii cu orele de religie obligatorii.

    Să vezi când s-or termina pensiile de torționari și turnători! Adio, Internet și romane psycho pe forumuri! Să vezi jale! …Jaf la Cutia Milei

    pesemne ca vorbesti din proprie experienta.

    Kartman, eu îți doresc numai bine.

    iti doresc ce-mi doresti mie….

    Ar fi bine, dar nu te cred.[/quote]
    poate castigi la loto. facem 50-50 ? [/quote]

    Tu, ca pesedist, iei 100%, iar eu zero%. Cred că așa e corect pentru tine. PSD, nota 10, nu?…[/quote]

    esti cam pe-alaturi. vad ca urmaresti ce votez. am dat 10 pentru ponta, nu pentru psd. nu sunt psd-ist, iar de pdl-isti mi-e greata. dar tu, ca pdl-ist infocat, ai tras imediat concluzia ca cine nu e intr-un partid trebuie neaparat sa fie in altul. eu as fi multumit daca ar ajunge la bulau cat mai multi, indiferent de partid. pentru ca marea majoritate merita. oricum, in timp ce „pulimea” face partizanat ba pentru un partid, ba pentru altul, gratis, „baronii” fac bani impreuna. asa ca lasa-ma cu prostiile astea.[/quote]

    Stai liniștit,că nu te urmăresc! M-am uitat pe rezultate și mi-a sărit în ochi (când m-am uitat eu era unul singur , care votase guvernul PSD cu nota 10, iar ăla erai tu…dacă nu mă înșel …chiar 10? ) .
    Nu-s pedelist și nimic. Când mă uit, din greșeală, la campania electorală mă apucă diareea.
    Nota 10 pentru Ponta?! Pe bune? Dă-o ‘reacu .

  16. #56
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    312

    de-aia mi-ai dat reputatie negativa ? parca te vad cum stai la tastatura : ce ma ? i-a dat 10 lui ponta ? na ! reputatie negativa ! mori ! esti caraghios

  17. #57
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1286
    Citat Mesaj initiat de kartman
    de-aia mi-ai dat reputatie negativa ? parca te vad cum stai la tastatura : ce ma ? i-a dat 10 lui ponta ? na ! reputatie negativa ! mori ! esti caraghios

    Iar ai scos capul din gaură? Puțină paranoia nu strică.
    Probleme importante, domnule, au unii! Reputație, propagandă sătească, înjurături pe internet…
    Acum, gata, că am treabă! Mergi pe Youtube sau să-ți faci poze cu Ponta, cu Zgonea, cu Năstase la ieșirea din închisoare, săruturi fierbinți cu Putin (Photoshop), ce vrei tu.
    Adio, am treabă!

  18. #58
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    313

    esti bolnav mai omule. ignore.

  19. #59

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.